【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
求助:預9-10月黎緊去倫敦working holiday
但零親戚零朋友
其他資料都搵曬,但住宿無頭緒⋯⋯
請問各位,ZONE2/3 第一站住宿有咩地方好推薦?
個人會先住2wks airbnb
然後先開始上網搵工 再租屋
(其實租屋平定airbnb平?簽租約好煩,但又無人住airbnb成年)

背包客棧D人話近市中心好,但好貴又似香港咁有咩謂

DLR 有時weekend停駛,好麻煩
反而覺得Stratford幾好

Stratford 都幾貴,同感覺上都好雜下
係呢排DLR 要維修者

雜我唔得呀 我一個女仔咋

較雜,因為乜種族嘅人都有,一個女仔可能危險左啲

別搞我

感覺上雜,但係實際上都好安全,正常唔會有人無啦啦走過嚟搞事
除左London 我仲想去manchester Birmingham
巴打們係邊頭?
除左London 我仲想去manchester Birmingham
巴打們係邊頭?

倫敦,伯明翰垃圾地方唔使去

how many hours of paid breaks?

20+30,x4
唔知幾多係paid
不過我一向30+ 45~60

9*4 36

one hour unpaid?

唔知
我零OT之後根本做唔足39

做突是常識

英國做野會唔會個個都扮工模式OT,定真係好忙

我公司為例
大部份都唔貪你OT
有啲升到咁上下 唔會再出OT
真係要留咪留囉(例如早個月solder bath大爆炸 要緊急維修)
佢地又無話要追討稩/覺得唔抵

9個鐘咁多?

星期五 五個鐘

contract hour幾多?

how many hours of paid breaks?

20+30,x4
唔知幾多係paid
不過我一向30+ 45~60

9*4 36

one hour unpaid?

唔知
我零OT之後根本做唔足39

做突是常識

英國做野會唔會個個都扮工模式OT,定真係好忙

睇你做邊行啦
你會揾D咩工做?
同埋有勞公例
除非你簽紙
如果唔係你可以拒絕一周工作超過44 hours
同埋有勞公例
除非你簽紙

可以架咩
me做傳媒 英國都唔太需要呢類人力吧
我黎都唔預有好工 未有志向搵咩工
揀Greenwich Stratford Leeds 好唔好? 會唔會商業化

你們平時點解決飲食

會唔會同同事食野

睇你D同事夾唔夾啦
我果度就一個禮拜一次team lunch
平時就食自己
好多同事都帶飯因爲餐餐出街食都唔平
同埋有勞公例
除非你簽紙

可以架咩

我果度係
準時走人彩你都有味 (除非突發)
同埋有勞公例
除非你簽紙

48 Hours
同埋有勞公例
除非你簽紙

可以架咩

一定有
可能記錯唔係44
巴打們係邊頭?

倫敦,伯明翰垃圾地方唔使去

London + 1
倫敦 食飯直落啤酒團 @ 收工後

星期五 28th April
雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

請以上巴絲,留個Telegram 方便聽日聯繫
如果無異議嘅話就金田家?山小屋?
仲有冇其他巴絲想Join ?

@lyylyl
都冇所謂~
同埋有勞公例
除非你簽紙

48 Hours

Sor
同埋有勞公例
除非你簽紙

48 Hours

Sor

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

學生john ok?
我telegram id 係 bbwburger

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

@lyylyl
都冇所謂~

好嘢喎,唔駛加密

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫
死亡肉片

學生john ok?
我telegram id 係 bbwburger

求助:預9-10月黎緊去倫敦working holiday
但零親戚零朋友
其他資料都搵曬,但住宿無頭緒⋯⋯
請問各位,ZONE2/3 第一站住宿有咩地方好推薦?
個人會先住2wks airbnb
然後先開始上網搵工 再租屋
(其實租屋平定airbnb平?簽租約好煩,但又無人住airbnb成年)

背包客棧D人話近市中心好,但好貴又似香港咁有咩謂

DLR 有時weekend停駛,好麻煩
反而覺得Stratford幾好

Stratford 都幾貴,同感覺上都好雜下
係呢排DLR 要維修者

雜我唔得呀 我一個女仔咋

較雜,因為乜種族嘅人都有,一個女仔可能危險左啲

別搞我

感覺上雜,但係實際上都好安全,正常唔會有人無啦啦走過嚟搞事

自己一條友係外國最緊要識保護自己
有危險就要走開唔好諗住無事既玩下姐
如果唔係幾安全都無用

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

推呀,點解今日咁慢嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞