【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

岩岩架train係我面前開走好灰
好彩下班個train manager比我地上
仲撞到幾個同道中人

買咗advance?

係啊 要我比single off peak成£60 好彩唔洗

點解唔駛嘅?

weekend有人check架咩

見過幾次都係weekend check

我比較好彩
次次架火車一人多,就唔會有人 check
特別係滿人到企走廊果時
去英國working holiday難度大唔大?
未一個人出過國

手續其實人人一樣
只係你未出過國
可能好多外國文化,你黎到頭一排會好不安
但係去過旅行既人就會輕鬆處理
例如搵餐廳入,搭火車搵班次,打招呼之類
不過唔會有野學唔到
早晨
早晨

早晨

大家放假出哂去享受人生
早晨
早晨

大家放假出哂去享受人生

迫自己起身, 出左去食cake and tea

今日又要返工
大家放假出哂去享受人生

迫自己起身, 出左去食cake and tea

今日又要返工

希望今日隻g gen可以白金
咁又放完個long weekend假
咁又放完個long weekend假

要到月尾先再有假
男朋友唔係屋企 屋企冇餸食乜好

原本諗住係餐廳食 但係兩個鐘前突然冇gas 連生意都做唔到

牛羊快熟

冇啦 做埋呢兩枱都唔做 廚房都收緊野

牛羊快熟

咁早?

牛羊快熟

自己煮?
再唔係take away

諗住去買ready meal算

牛羊快熟

咁早?

都冇gas點做生意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞