【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

LM
倫敦做緊videographer

Quote返自我介紹下 冇用連登一排
T5就黎一年
有冇拍片影相既巴絲打 閒時可以一齊周圍影下
早排去完影櫻花

但我係nottingham

videographer係咪即係
拎住部大機拍片果啲

我本身做後期+graphic
依家拍野都會幫手+學
即係-拍-剪-graphic 好在無ot

scotland如果做野會諗下edinburgh.

edinburgh好靚
口口聲聲話唔想做building所以唔番香港
而家為左份糧就望實building黎報

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左
車保到期前儲唔儲得番呢"
"番香港張機票幾時先儲到呢"
"幾時先儲夠錢番個三四日既旅行呀"

夢想 都係四十歲可以出架全新梯r當腳車姐
唔過份呀
而家供都供唔起啦

我發覺FK2個底真係好矮...停車場斜少少都會刮底 ,要長期入足33PSI
下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33
三個星期後 去油站泵 都仲係32

你過高SPEED RAMP都冇事

無機會遇到
屋企果到低ge
扭兩下就上motorway
公司停車場直頭無

PS:今年civic好靚仔呀
我隔日就上honda個網spec下 FF下可以出車

有朋友做Honda Car Dealer
介紹你買都得喎

平到幾多
當年係bristol honda出左呢架二手番黎
最近成日text我去佢地event

可以幫你問

我自己渣05年Honda Jazz 好滿意
不過做左次Full Service同換電池
有個熟行朋友好好人 捱義氣幫我整

其實我都好鐘意呢款 (其實鐘意FN2多啲)
未有牌就好想要
不過我踩到部野110k miles啦
係時候要諗諗

Honda渣到去200K都無事啦
我都83K了

你又無錯
但今年果部太靚仔

其實想整番靚仔部車好耐
幾年前俾係超市撞凹門
試過自己整又唔掂

又想玩包膠
至憎銀色車

跟住諗諗下
外觀野 都係真係有閒錢先搞啦
咁住拖左幾年都無整

車 代步架啫
我無要求

好想拎架MK車出去
左線五十
啲人屌尻你慢
你一副 佢不俏同你跑既眼神
話佢知 你無資格!

唔知係咪我問暊,我覺得H車冇歐洲車起步得咁快

無咩經驗

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

我發覺FK2個底真係好矮...停車場斜少少都會刮底 ,要長期入足33PSI
下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33

無機會遇到
屋企果到低ge
公司停車場直頭無

介紹你買都得喎

平到幾多

可以幫你問

未有牌就好想要
係時候要諗諗

我都83K了

JAZZ以前都渣過...炒左,車頭好脆皮

托賴 未有事
我撞爛左個Bumper
唔整啦 1700既車

我個frd都係英國炒過jazz

你朋友 姐係唔係我

你係咪係uni通頂完番屋企
炒巴士

LM

T5就黎一年
早排去完影櫻花

但我係nottingham

videographer係咪即係
拎住部大機拍片果啲

我本身做後期+graphic
依家拍野都會幫手+學
即係-拍-剪-graphic 好在無ot

巴打揸開咩機
我黎到先發現唔記得帶機黎 得部古董40d
依家用iphone snap算
LM

T5就黎一年
早排去完影櫻花

好喎

早排有篇bbc 文章講十大 靚建築物內部天花
其中一個係bank 站旁邊

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33

無機會遇到
屋企果到低ge
公司停車場直頭無

介紹你買都得喎

平到幾多

可以幫你問

未有牌就好想要
係時候要諗諗

我都83K了

JAZZ以前都渣過...炒左,車頭好脆皮

托賴 未有事
我撞爛左個Bumper
唔整啦 1700既車

我個frd都係英國炒過jazz

你朋友 姐係唔係我

你係咪係uni通頂完番屋企
炒巴士

唔係 我冇撞到人

少年,你太年輕了
根本都唔撚係英文黎

少年,你太年輕了
根本都唔撚係英文黎

agent fitz, gordon ramsey 果啲唔係咩...
岩岩先見到有新就13頁點追呀大佬

少年,你太年輕了
根本都唔撚係英文黎

agent fitz, gordon ramsey 果啲唔係咩...

gordon ramsey個啲咁清楚
https://www.youtube.com/watch?v=M_9FHihGD2Y 聽下呢段

少年,你太年輕了
根本都唔撚係英文黎

gordon ramsey個啲咁清楚
https://www.youtube.com/watch?v=M_9FHihGD2Y 聽下呢段

未有牌就好想要
係時候要諗諗

我都83K了

你又無錯
但今年果部太靚仔

其實想整番靚仔部車好耐
幾年前俾係超市撞凹門
試過自己整又唔掂

又想玩包膠
至憎銀色車

跟住諗諗下
外觀野 都係真係有閒錢先搞啦
咁住拖左幾年都無整

車 代步架啫
我無要求

好想拎架MK車出去
左線五十
啲人屌尻你慢
你一副 佢不俏同你跑既眼神
話佢知 你無資格!

唔知係咪我問暊,我覺得H車冇歐洲車起步得咁快

我啲朋友都係咁情況
應該真

我依家揸緊Audi 起步都好慢
去到6波由50幾到70幾都要啲時間
有冇人Apply FDM project management graduate scheme?
啱啱HR打電話黎約我Video interview,有冇Tips 教下小弟?

FDM
間野係人都收
諗清楚先好去

好似要貼錢?

淨係Training 個兩個月得£100per week
之後就Range from £21000 to 23000 per month.

或者你已經聽過不過都等我講一講
基本上FDM係一間幫其他公司揾廉價奴工既公司
佢地咩人都會收入去先
咁你入左去唔代表真係有工返
首先就training一段時間
然後就幫你揾interview
如果佢D client(姐係出面D公司例如銀行之類)對你有興趣咁你就有得interview
過程同出面都差唔多都係要in 5-7 round
in到的話就恭喜你有工開
不過你個人工就得返相同職位既一半
即係你去到出面D公司工作既,你做相同既野不過你得你同事既一半人工
基本上FDM既賺錢模式就係逗你人工果個差額

以上係成功例子
如果in唔到既話
就會不斷loop左係interview果關度直到你in到
期間基本上無得離開因爲簽左合約
走佬要賠錢 (不過都有例子係可以走人遲下再講...)
咁你就要每日都返去FDM度坐 等下睇下有無得interview/training

好處: 如果你唔夠quali, FDM都有機會比你揾到份職位唔錯既工例如大公司大銀行呢D就咁報grad scheme好多人掙既位

壞處: 個人工就得返相同職位既一半
合約簽死左兩年
中途比人炒左就要返番去FDM繼續interview揾工果關

我有frd揾到好工
亦都有frd中伏搞左好耐先揾到
有D就做做下提早比銀行完約要坐返FDM
咩都有可能發生唔係包生仔
個人意見就覺得風險好大
不成功便成仁

不喜勿插

我想聽埋提早走人既例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞