【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
倫敦 食飯直落啤酒團 @ 收工後

星期五 28th April
雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

請以上巴絲,留個Telegram 方便聽日聯繫
如果無異議嘅話就金田家?山小屋?
仲有冇其他巴絲想Join ?

我拍板山小屋Yamagoya啦
Username: uklihkg
有冇人除左做DBS check之後仲有做CNCC?

cncc only

係咪有封信之類嘅野要向Foreign and Commonwealth Office 攞? thank you

where are you applying from
i did that in hk consular.

一定要親自番香港整原來,除非係係海外領養小孩/移民先可以海外申請。
唔該了,宜定係冇嘢做到嘅

係咪有人問CNCC同DBS?

cncc only

係咪有封信之類嘅野要向Foreign and Commonwealth Office 攞? thank you

一定要親自番香港整原來,除非係係海外領養小孩/移民先可以海外申請。

Manchester打比喎

睇緊

睇緊

cncc only

我係WH,但份工需要

睇緊

Gym完趕返去睇下半場

睇緊

Gym完趕返去睇下半場

岩岩係自己餐廳食飽飽趕出pub睇
真係好抵食
又OT.. 啱啱收工,晚飯都未食
連啲垃圾工都要OT
連啲垃圾工都要OT

你有BC 咪劈炮囉
連啲垃圾工都要OT

你有BC 咪劈炮囉

應該搵咗第二份先,無錢呀Ching
倫敦 食飯直落啤酒團 @ 收工後

星期五 28th April
雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

請以上巴絲,留個Telegram 方便聽日聯繫
如果無異議嘅話就金田家?山小屋?
仲有冇其他巴絲想Join ?

我拍板山小屋Yamagoya啦
Username: uklihkg

仲有冇人join ?
連啲垃圾工都要OT

你有BC 咪劈炮囉

攞番樽鹽出黎 裸辭啦!
連啲垃圾工都要OT

你有BC 咪劈炮囉

攞番樽鹽出黎 裸辭啦!

係咪你請我阿ching
岩岩有人打比我約見工
岩岩有人打比我約見工

good luck
岩岩有人打比我約見工

good luck

佢話下星期三見
有冇人知點入indeed個email?
我比左personal email佢但驚佢聽錯
連啲垃圾工都要OT

你有BC 咪劈炮囉

攞番樽鹽出黎 裸辭啦!

係咪你請我阿ching

落工場做operator
Min pay
番shift
Ok?
每三十秒有六塊你夢寐以求既product 係你面前飄過

cncc only

我係WH,但份工需要

就算有BC都唔易搵工呀? 而家係美國冇green card搵工都差好遠, 仲要係乞食科
可能我HEA啦
連啲垃圾工都要OT

你有BC 咪劈炮囉

攞番樽鹽出黎 裸辭啦!

係咪你請我阿ching

Min pay
番shift
Ok?

wtf min pay?
有問題想請教
小弟本身拎BC, 做緊個行又係個shortage list度 我諗想搵工應該唔太難
但我係搵工網見我個行有啲先得~35k per annum 計埋稅咪得好少
但我去http://www.salarygraph.co.uk/ 又話35k已經搵得比8成人多

想問清楚35~50k人工到底係充唔充裕 假設係london/cambridge, 一個人搵兩個人食
連啲垃圾工都要OT

你有BC 咪劈炮囉

攞番樽鹽出黎 裸辭啦!

係咪你請我阿ching

Min pay
番shift
Ok?

wtf min pay?

做operator
你想幾高人工

女朋友經已ILR超過一年
可以伸請BC
伸唔伸請好 要千五鎊
有問題想請教
小弟本身拎BC, 做緊個行又係個shortage list度 我諗想搵工應該唔太難
但我係搵工網見我個行有啲先得~35k per annum 計埋稅咪得好少
但我去http://www.salarygraph.co.uk/ 又話35k已經搵得比8成人多

想問清楚35~50k人工到底係充唔充裕 假設係london/cambridge, 一個人搵兩個人食

睇你工作經驗同做邊行啦
就咁睇既話35k其實唔少架喇當然又唔係話好多
兩個人食又差D既...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞