【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

好貴 成£10 都係等巴士

買個pizza好過

岩岩叫完
禮拜二買一送一

我依家咳都會尾龍骨痛 好彩聽日返5點

撞親?

企得太耐 今日起碼企左12個鐘以上

warm baths and massages are in order

我覺得企係度沖涼都成問題 好攰
好彩琴日唔係返足9-10 唔係我聽日射硬波

我每個月實收1850
租 450 全包 包Tax, Bills, Internet
車費 60
GYM 11
電話 8
路稅 12
車保險 150
車 170
踢波 20
家用 3/400
都有啲閒錢睇下演唱會英超
不過都係月月清 儲唔到錢

食飯就公司 早午餐
一個月 150
晚餐出街食就 6鎊一餐
唔太肚餓就唔食

6 可唔可以平到咁

真係好平喎 有個好地方
免荼免加一 送湯送糖水 又大碟

好食?

租包bills tax internet
屈左機... tax internet 基本上ontop一百鎊 走唔甩

不過450 係同人夾?
LM
倫敦做緊videographer

同行

返緊咩公司?
口口聲聲話唔想做building所以唔番香港
而家為左份糧就望實building黎報

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左
車保到期前儲唔儲得番呢"
"番香港張機票幾時先儲到呢"
"幾時先儲夠錢番個三四日既旅行呀"

夢想 都係四十歲可以出架全新梯r當腳車姐
唔過份呀
而家供都供唔起啦

我發覺FK2個底真係好矮...停車場斜少少都會刮底 ,要長期入足33PSI
下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33
三個星期後 去油站泵 都仲係32

你過高SPEED RAMP都冇事

無機會遇到
屋企果到低ge
扭兩下就上motorway
公司停車場直頭無

PS:今年civic好靚仔呀
我隔日就上honda個網spec下 FF下可以出車

有朋友做Honda Car Dealer
介紹你買都得喎

平到幾多
當年係bristol honda出左呢架二手番黎
最近成日text我去佢地event

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

我發覺FK2個底真係好矮...停車場斜少少都會刮底 ,要長期入足33PSI
下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33

無機會遇到
屋企果到低ge
公司停車場直頭無

介紹你買都得喎

平到幾多
最近成日text我去佢地event 可以用loyolty discount

未打完出左

我每個月實收1850
租 450 全包 包Tax, Bills, Internet
車費 60
GYM 11
電話 8
路稅 12
車保險 150
車 170
踢波 20
家用 3/400

食飯就公司 早午餐
一個月 150
晚餐出街食就 6鎊一餐
唔太肚餓就唔食

6 可唔可以平到咁

真係好平喎 有個好地方

好食?

屈左機... tax internet 基本上ontop一百鎊 走唔甩

不過450 係同人夾?

租一間房 - 一間屋有七個人
下個月搬走啦

七個人
大約幾多個鐘嗌一次交?
有無人係完全流利英文甚至係英國口音?

練成左welsh口音

i get 3 types of comments

1. strong accent
2. mild accent
3. better than local

so... what the fuck it is then

好撚難聽
e.g.
no -> norrrrrr

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33

無機會遇到
屋企果到低ge
公司停車場直頭無

介紹你買都得喎

平到幾多

可以幫你問

我自己渣05年Honda Jazz 好滿意
不過做左次Full Service同換電池
有個熟行朋友好好人 捱義氣幫我整

其實我都好鐘意呢款 (其實鐘意FN2多啲)
未有牌就好想要
不過我踩到部野110k miles啦
係時候要諗諗

我每個月實收1850
車費 60
GYM 11
電話 8
路稅 12
車保險 150
車 170
踢波 20
家用 3/400

食飯就公司 早午餐
一個月 150
晚餐出街食就 6鎊一餐
唔太肚餓就唔食

6 可唔可以平到咁

真係好平喎 有個好地方

邊間
上嚟搵你食

我每個月實收1850
車費 60
GYM 11
電話 8
路稅 12
車保險 150
車 170
踢波 20
家用 3/400

食飯就公司 早午餐
一個月 150
晚餐出街食就 6鎊一餐
唔太肚餓就唔食

6 可唔可以平到咁

真係好平喎 有個好地方

好食?

不過450 係同人夾?

租一間房 - 一間屋有七個人
下個月搬走啦

七個人
大約幾多個鐘嗌一次交?

極少交流 自己做自己野

係咪果啲perfectly timed
唔知點樣永遠見唔到對方
好過正面嗌交既

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33

無機會遇到
屋企果到低ge
公司停車場直頭無

新版冇左陣MK味

練成左welsh口音

so... what the fuck it is then

好撚難聽
e.g.

你耐左自然吸收定上youtube操

自然吸收啦
grad之前都正正常常
口音無話咩英美

而家
成日講講到
個心係入面屌自己點解可以咁難聽

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33

無機會遇到
屋企果到低ge
公司停車場直頭無

介紹你買都得喎

平到幾多

可以幫你問

我自己渣05年Honda Jazz 好滿意
不過做左次Full Service同換電池
有個熟行朋友好好人 捱義氣幫我整

其實我都好鐘意呢款 (其實鐘意FN2多啲)
未有牌就好想要
不過我踩到部野110k miles啦
係時候要諗諗

Honda渣到去200K都無事啦
我都83K了

JAZZ以前都渣過...炒左,車頭好脆皮
我要買GTR
早排喺街見到個啊差揸R35 好葡萄

練成左welsh口音

好撚難聽
e.g.

你耐左自然吸收定上youtube操

自然吸收啦
grad之前都正正常常
口音無話咩英美

而家
成日講講到
個心係入面屌自己點解可以咁難聽

我都想可以自然吸到佢地啲口音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞