【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有冇巴絲係long d緊
好想男朋友搵到工

個人經驗
fg份工間野d人好多都西西地
但因為我肯做同唔玩politics, d人都唔點搞我/搞我唔到
學到野但做得唔太開心
走過黎因為有experience 做得輕鬆d, d人又無咁西, 揾小左好多但個人開心d
自己取捨la

搵緊工
大部份都visa卡住左
同人爭grad post又唔知自己係唔係

唔通要等ilr

佢地直接話唔請t2?

幫你問下
然後無回音

有班on9 HR教極唔聽, 唔知咩叫shortage list
佢老味有d dept lead對我有興趣話apply住先佢問HR
HR話我會過唔到RLMT

but then.

all is well.

唔係d 垃圾HR加加埋埋我會去左第間做, 而有同事做過話我2nd choice is horrible

我果啲全部都agency黎
解釋一大輪先講得明

non agency 會唔會好d
我全部directly apply

全部都係cv library, indeed apply

你睇呢份幾吸引
https://www.cv-library.co.uk/job/205237311/Graduate-Engineers-Management-Development-Programme

swansea

對我黎講唔遠

Shithole

根本成個英國都係垃圾

講真番份工姐
又唔一定要係果到住

我而家番工地方都係swansea cardiff中間
廿分鐘車 好快

個人經驗
但因為我肯做同唔玩politics, d人都唔點搞我/搞我唔到
學到野但做得唔太開心
走過黎因為有experience 做得輕鬆d, d人又無咁西, 揾小左好多但個人開心d
自己取捨la

搵緊工
大部份都visa卡住左

唔通要等ilr

佢地直接話唔請t2?

幫你問下
然後無回音

有班on9 HR教極唔聽, 唔知咩叫shortage list
佢老味有d dept lead對我有興趣話apply住先佢問HR

but then.

唔係d 垃圾HR加加埋埋我會去左第間做, 而有同事做過話我2nd choice is horrible

解釋一大輪先講得明

你睇呢份幾吸引
https://www.cv-library.co.uk/job/205237311/Graduate-Engineers-Management-Development-Programme

swansea

對我黎講唔遠

加油! 起碼你有個女朋友

有咩好吹奏

你唔會明一個毒撚係幾難識到女仔
口口聲聲話唔想做building所以唔番香港
而家為左份糧就望實building黎報

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左
車保到期前儲唔儲得番呢"
"番香港張機票幾時先儲到呢"
"幾時先儲夠錢番個三四日既旅行呀"

夢想 都係四十歲可以出架全新梯r當腳車姐
唔過份呀
而家供都供唔起啦

個人經驗
學到野但做得唔太開心
自己取捨la

搵緊工
大部份都visa卡住左

唔通要等ilr

佢地直接話唔請t2?

幫你問下
然後無回音

but then.

解釋一大輪先講得明

你睇呢份幾吸引

swansea

對我黎講唔遠

Shithole

根本成個英國都係垃圾

講真番份工姐
又唔一定要係果到住

我而家番工地方都係swansea cardiff中間
廿分鐘車 好快

學左十幾粒鐘都jar得好一般

唔怕
九成九新牌仔 一星期實刮花架車

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

好老實我無呢個問題....

屌你專業人士

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

我發覺FK2個底真係好矮...停車場斜少少都會刮底 ,要長期入足33PSI
下部車想換歐洲SUV
終於收工 今日做足13粒鐘 成個散哂
有衝動想uber返屋企

個人經驗
學到野但做得唔太開心
自己取捨la

搵緊工
大部份都visa卡住左

唔通要等ilr

佢地直接話唔請t2?

幫你問下
然後無回音

but then.

解釋一大輪先講得明

你睇呢份幾吸引

swansea

對我黎講唔遠

加油! 起碼你有個女朋友

有咩好吹奏

你唔會明一個毒撚係幾難識到女仔

提住自己無謂ff太多

已經慣左自已一個 打下lol又一日 幾好啊
btw what_next巴打撈緊咩
有冇巴絲係long d緊
好想男朋友搵到工

LD完
終於收工 今日做足13粒鐘 成個散哂
有衝動想uber返屋企

just do it.

好貴 成£10 都係等巴士

其實人工唔係最重要
自給自足都好好

就係唔想每個月度住度住
想留起個錢
"仆街啦 今個月洗突左

唔過份呀
而家供都供唔起啦

我發覺FK2個底真係好矮...停車場斜少少都會刮底 ,要長期入足33PSI
下部車想換歐洲SUV

我又唔岩喎
我條軚 打到33
三個星期後 去油站泵 都仲係32
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞