入黎分享下你睇過覺得好勁既中醫

716 回覆
47 Like 3 Dislike
我睇果間係九龍灣
女中e黎
我覺得好勁
你唔洗講咩事,佢一打"物"就知你有咩唔舒服

求名

睇一次要幾錢啊巴打, 真係咩都沒講就知你做咩去睇佢?

乜都唔講, 坐低把脈可以診到人包皮過長 / 尿道炎

真定假?
我係一個唔識黎m嘅人 成20歲都未有m岀
我個病會搞到不育或者生瘤所以一定要睇醫生
試過西醫啲藥食到我嘔同勁頭暈先得少少m,仲要啲藥係逼我嘅身體黎m,而唔係搞翻好我個身體先黎m
然後呢一年都有keep住睇中醫,每星期一次,需然未完全好翻,但都好過之前,依家會不定期黎m 我已經好開心 身體仲冇之前咁虛弱,之後會繼續調理身體,食到好為止

利申:個中醫係我之前中學啊sir,退休轉做中醫,我先咁放心交俾佢

係咪長洲人

因為你係瞓得差所以氣血先差,唔係因為氣血差而瞓得唔好,所以補氣血作用都唔大

咁請問有無邊個醫生係Ok
我諗我成世無幾多日真係可以瞓得好
真係會好想死

巴打平時有冇唔開心、多野諗,鬱結果啲?會唔會成日嘆氣大壓力?

心入面係有D問題圍繞住,又難解決,好煩
愛情呀,學業呀,可以話成日好擔心未來
擔心未來係人都會既,我已經盡量睇開D,

我自己覺得多野諗始終係訓唔著主因
我又唔知點克服佢

以前有日日跑步都唔見得訓得好,訓得快
以前可能兩三點會眼訓會好少少,依家越拖越夜天光都訓唔到
起身又無精神,但我早到11,12點訓又剩係合到埋隻眼

救命

巴打多野諗既可以叫中醫執啲安神藥俾你調理下,不過如果發覺自己有肝鬱既症狀甚至脾氣最躁就一定要疏肝

其實打"物",佢都會知道你有肝鬱

你以為啦,我睇左5、6個中醫,得一個把到我有肝鬱咋

其實我都有肝鬱
唔知係咪個個都有e個病
求中醫醫暗瘡同脊錐

咁請問有無邊個醫生係Ok
我諗我成世無幾多日真係可以瞓得好
真係會好想死

巴打平時有冇唔開心、多野諗,鬱結果啲?會唔會成日嘆氣大壓力?

我又唔知點克服佢

救命

巴打多野諗既可以叫中醫執啲安神藥俾你調理下,不過如果發覺自己有肝鬱既症狀甚至脾氣最躁就一定要疏肝

其實我都有肝鬱
唔知係咪個個都有e個病

你又有瞓得唔好,又有心口挨悶、嘆氣、神志抑鬱?唔係你吹水話係就係喎,師兄
lm
我都想搵個好啲既中醫
又胃炎又氣管炎睇左好多次西醫都係唔斷尾,氣管炎更加係未好過,又長期生痱滋又訓得唔好
有啲人地介紹但好貴,唔敢亂試試太多間唔係好負擔到
頂,明明咁後生咁多毛病
題外話
我近排睇個中醫會觀察我好多野
會睇全面 睇到我個鼻斜咗 睇脷 睇眼點轉圈 又睇手板

其實點解有咁多野睇 有冇巴打解答下
有無識醫頸椎退化移位嘅中醫師?

有親人睇好多次西醫都要佢開刀,要係頸度割開做手術,好危險唔想搏,但情況已經令到手指神經開始衰弱同麻痺。睇過中醫,有啲又話咩啪骨,一扭仲痛多左,或者針完一次舒服少少,隔一陣又痛返。希望有巴絲可以幫到手

唔好意思,多口講句頸既手術真係諗清楚先好做
有親人近排因爲做頸既手術而離開左,個醫生一直話個手術好簡單⋯
唔好怪我多口
日日流鼻血訓教都流有冇推介 唔該巴打
我睇開有個係沙田第一城果到既中醫
我覺得佢診症好仔細
我不嬲係一個好易咳既人 睇西醫好難好番晒 但係偏偏睇佢永遠兩劑藥好番
最神奇有一次 唔知點解我呼吸好唔順 成日都抖唔到氣 睇西醫佢話我冇病 中醫就話唔知點解 開啲補肺既藥 最後睇極都唔好 我就去穩番沙田果個醫生 我講完什佢聽我既情況 佢反而答我話我平時做野太急 所以先會咁樣 我番屋企試下放慢黎做 真係好番左

第一城都有好多個中醫

我又唔知點克服佢

救命

其實我都有肝鬱
唔知係咪個個都有e個病

你又有瞓得唔好,又有心口挨悶、嘆氣、神志抑鬱?唔係你吹水話係就係喎,師兄

之前有心口埃悶,好似有d野壓住壓住咁
總之好唔舒服,又成日亂諗野
另外想問下有無人做過 天炙
d人話好work 求介紹
有冇醫網球手勁既中醫

大埔中心廣場有一個又係把一把脈已經可以講到你9成問題
不過睇一次連藥費起碼6,700
仲好賺過西醫

我睇親d中醫都係把脈伸脷唔洗你出聲已經知你咩事
定個個中醫都係咁

勁既中醫係可以,如果個中醫做唔到,通常都唔勁得去邊

之前我一入櫃台 佢就話 你今日好攰咩
又話我平時食野太快 要慢慢食 同埋唔好打咁多J 氣息唔好
我個fd好少打J 我指住我FD 條友話你FD幾好啊 嘴唇紅潤脾胃顧得好好
好鬼勁

係邊個中醫? 睇得出你咩病 但醫唔醫得好先?

十幾年前,喺九龍城睇過一個叫葛乜乜嘅神醫。我由細到大都便秘嘅,有次成10日都去唔到,嗰陣住黃大仙,成日搭車都會經過嗰度,咁就戇鳩鳩入咗去諗住睇吓中醫

佢開咗四日藥俾我,我就連本身便秘都冇左,日日都有屎痾

然後過咗一年定兩年,我皮膚敏感得好緊要,日日都生風懶,然後諗起佢又去搵佢啦

佢淨係把過我脈,無掂過其他地方,冇問過我任何野,然後佢就話

X小姐,你腸胃有風喎
(的確嗰排腸胃係差返少少嘅)
你荷爾蒙分泌失調喎
(的確嗰排係突然間暴肥咗20磅)
你嘅風疹好嚴重喎
(我都冇講過我想醫乜佢都已經知)

最神奇嘅一句問題

你係咪返大陸揼個骨?

我話 冇啊 (由細到大都唔鍾意)

你尾龍骨左邊腫左喎!

(的而且確,我係試過有一次跌親條骨,然後即日入咗醫院照X光,但係醫生話乜嘢都照唔到話我無事,但係果次跌完,我係行唔到路五日, 一直以來都會有時陰啲陰啲咁樣痛)

仆街咁都知淨係把脈

但係佢已經冇做,唔知去咗邊。

好想知個神醫係邊個
因為腸胃成日都好差
跪求醫濕疹好既中醫
乜都唔講, 坐低把脈可以診到人包皮過長 / 尿道炎

真定假?

名呢?
有冇醫網球手勁既中醫

唔該曬巴打

十幾年前,喺九龍城睇過一個叫葛乜乜嘅神醫。我由細到大都便秘嘅,有次成10日都去唔到,嗰陣住黃大仙,成日搭車都會經過嗰度,咁就戇鳩鳩入咗去諗住睇吓中醫

佢開咗四日藥俾我,我就連本身便秘都冇左,日日都有屎痾

然後過咗一年定兩年,我皮膚敏感得好緊要,日日都生風懶,然後諗起佢又去搵佢啦

佢淨係把過我脈,無掂過其他地方,冇問過我任何野,然後佢就話

X小姐,你腸胃有風喎
(的確嗰排腸胃係差返少少嘅)
你荷爾蒙分泌失調喎
(的確嗰排係突然間暴肥咗20磅)
你嘅風疹好嚴重喎
(我都冇講過我想醫乜佢都已經知)

最神奇嘅一句問題

你係咪返大陸揼個骨?

我話 冇啊 (由細到大都唔鍾意)

你尾龍骨左邊腫左喎!

(的而且確,我係試過有一次跌親條骨,然後即日入咗醫院照X光,但係醫生話乜嘢都照唔到話我無事,但係果次跌完,我係行唔到路五日, 一直以來都會有時陰啲陰啲咁樣痛)

仆街咁都知淨係把脈

但係佢已經冇做,唔知去咗邊。

好想知個神醫係邊個
因為腸胃成日都好差

見你步姿有問題即

我又唔知點克服佢

救命

其實我都有肝鬱
唔知係咪個個都有e個病

咁宜家好返未好 不過西醫既精神科淨係會開安眠藥,有啲人發覺睇左都係幫唔到先想試中醫

其實我都有肝鬱
唔知係咪個個都有e個病

咁宜家好返未好 不過西醫既精神科淨係會開安眠藥,有啲人發覺睇左都係幫唔到先想試中醫

好左9成以上啦
因為我感冒+耳鳴
好耐都未好,所以就諗太多
點解病咁耐啊,點解咁黑仔果d
e家再無心口有d野壓住既感覺
你又點啊?咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞