入黎分享下你睇過覺得好勁既中醫

716 回覆
47 Like 3 Dislike
之前爛面爛到唔想出街見人
又敏感又紅 個身仲要出風癩
去睇第一個中醫 睇咗兩個月都無乜料到
就轉咗睇另一個
點知睇第二個睇咗唔夠半個月
塊面已經唔紅 啲粒粒仲要退咗七八成
到宜家睇咗兩三個月左右
已經無再出風癩(個醫師話叫蕁麻疹)
塊面靚返哂 係曬太陽會有啲紅啫

同埋絲打你有無戒口 我都係風癩 同暗瘡 依家搞到乜都唔夠膽食

我有戒口㗎 乜都唔食得咁滯
牛羊蝦蟹 煎炸辣 茄子黃豆等等
最撚奇怪係連士多啤梨同奇異果都唔食得
介紹返個中醫係廣華醫院嘅 叫胡東流
喺廣華睇就一日$60有早晚兩劑藥 診金$120
大家可唔可以講埋名
大家可唔可以講埋名

其實點解唔開名
有無失眠嘅中醫
老豆成日失眠
早排仲話瞓係到個陣個心好唔舒服 唔安定 好亂
睇咗醫生 就係開咗安眠藥
前幾日有朋自介紹佢去觀塘睇中醫針灸 話能醫奇難雜症
老豆話個心舒服返啲 但失眠問題未改善
好擔心佢會因為失眠搞到精神緊張
求專業治失眠嘅中醫師
有無失眠嘅中醫
老豆成日失眠
求專業治失眠嘅中醫師

巴打方唔方便留tg,我俾我之前睇果個中醫contact你 我覺得佢睇呢方面幾好
有無失眠嘅中醫
老豆成日失眠
求專業治失眠嘅中醫師

巴打方唔方便留tg,我俾我之前睇果個中醫contact你 我覺得佢睇呢方面幾好

你之前睇過好返
我係一個唔識黎m嘅人 成20歲都未有m岀
我個病會搞到不育或者生瘤所以一定要睇醫生
試過西醫啲藥食到我嘔同勁頭暈先得少少m,仲要啲藥係逼我嘅身體黎m,而唔係搞翻好我個身體先黎m
然後呢一年都有keep住睇中醫,每星期一次,需然未完全好翻,但都好過之前,依家會不定期黎m 我已經好開心 身體仲冇之前咁虛弱,之後會繼續調理身體,食到好為止

利申:個中醫係我之前中學啊sir,退休轉做中醫,我先咁放心交俾佢

可唔可以講埋個名??我都有類似嘅問題

有呀,https://t.me/YAM12345
Thank you

絲打我都想睇個中醫呀
https://t.me/ai_yy
Thz
唐突一問 抑鬱睇中醫得唔得

同問
有冇做緊中醫嘅巴絲打解說吓?
真係好撚勁 一把就話我打得太多飛機
真係好撚勁 一把就話我打得太多飛機

呢d應該個個中醫都睇得出
btw 有冇中醫睇眼勁?
我二叔
唐突一問 抑鬱睇中醫得唔得

同問
有冇做緊中醫嘅巴絲打解說吓?

中醫叫肝鬱症,通常成日唔開心、多野諗,積積埋埋就有
利申先,我唔係中醫
有無中醫識醫失眠,心煩

成日好鐘意訓上床就勁多野諗

睇過D中醫話氣血少,咁人地都虧都訓到
但好似醫唔到心煩多思多夢
有無中醫識醫失眠,心煩

我之前搵過幾個,通常係幫我安神補氣血,但作用不大
呢啲多數要疏肝
有無中醫識醫失眠,心煩

因為你係瞓得差所以氣血先差,唔係因為氣血差而瞓得唔好,所以補氣血作用都唔大
有冇人睇過油塘中心果個?
想要包膠
中環一個女中醫 擅長皮膚科不過普通科都掂
見好多人都去睇佢都有好評 會仔細問症唔hea人
佢識西醫同中醫 之前喺旺角 依家轉咗去中環
係貴少少咁解

廢事開名怕做打手

何乜
想調理下個身體 好大汗 就算夠訓都好易無精神 已經飲好多水 但都有口氣 黑眼圈又勁 平時有做開運動 有注意飲食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞