入黎分享下你睇過覺得好勁既中醫

716 回覆
47 Like 3 Dislike

總有人唔想針,又或者齋針唔食藥嘅

求醫失眠中醫

其實頸椎有問題都可以失眠

係咪起咗我底
雖然我呢排真係做運動整親條頸
但我失眠已經係好耐嘅事嚟
起碼幾年

冇起過你底

係咪飲得水少呀
飲水少都會訓唔好架喎

我睇樓下嗰間
佢話我心火盛
係撚咁開啲安神加清心火俾我飲
飲完都無撚用

唔得咪試下針灸囉
見都幾多人問濕疹
我年半前濕疹大爆發 真係前所未有咁勁 四肢全部一撻撻 又紅又乾硬又痕
跟住是但去左屋企附近睇 食中藥同針灸
睇左兩個月左右就慢慢好番晒
以前未大爆發時偶爾會好痕嘅位so far都無乜再好痕 而家最多都係有啲紅/少少痕但一陣就會退
果陣佢話我啲毒排唔到出身體所以發晒係啲皮膚度
所以次次食親佢啲藥都瘋狂排毒
再加上果陣剛畢業搵工壓力好大
個中醫好好人 知我好辛苦又驚好耐都唔好 次次睇親都安慰我會無事嘅 叫我相信佢
同埋佢每星期仲會有一日做義診
真係好多謝佢果陣醫好左我

個中醫係荃灣 叫陳烈
希望幫到有濕疹嘅巴絲啦
濕疹真係人間慘劇
有無推返正脊骨既神醫?求介紹

求醫失眠中醫

其實頸椎有問題都可以失眠

係咪起咗我底
雖然我呢排真係做運動整親條頸
但我失眠已經係好耐嘅事嚟
起碼幾年

冇起過你底

係咪飲得水少呀
飲水少都會訓唔好架喎

我睇樓下嗰間
佢話我心火盛
係撚咁開啲安神加清心火俾我飲
飲完都無撚用

個中醫唔夾你
搵過第二個啦
我以前個中醫有個表寫邊啲食物屬於熱氣
但我唔見左
有無人有類似既嘢share下
有冇醫手腳勁既中醫
請問如果虛勞可以睇邊個?
即係成日手腳無力
係屋企都可以好攰好眼瞓咁
呢個問題困擾左我好耐....
即係成日手腳無力

你搞過咩黎?
即係成日手腳無力

我都係
會唔會係濕氣重
見都幾多人問濕疹
我年半前濕疹大爆發 真係前所未有咁勁 四肢全部一撻撻 又紅又乾硬又痕
以前未大爆發時偶爾會好痕嘅位so far都無乜再好痕 而家最多都係有啲紅/少少痕但一陣就會退
個中醫好好人 知我好辛苦又驚好耐都唔好 次次睇親都安慰我會無事嘅 叫我相信佢

個中醫係荃灣 叫陳烈
希望幫到有濕疹嘅巴絲啦
濕疹真係人間慘劇

佢有無話其他皮膚問題醫得都OK架?
有冇巴打睇完可以上黎俾下feedback
中醫真係有人介紹好啲,唔係既可能你睇10個8個都搵唔到個有料既
見都幾多人問濕疹

個中醫係荃灣 叫陳烈
希望幫到有濕疹嘅巴絲啦
濕疹真係人間慘劇

咁我又無問啊
淨係咁岩睇果排見有唔少有濕疹都搵佢

你係咩問題?
中醫真係有人介紹好啲,唔係既可能你睇10個8個都搵唔到個有料既

有料都未必同你夾
要睇彩數
有冇睇耳鳴既推介?
唔知有冇中醫識醫濕疹

有料都未必同你夾
要睇彩數

唔好講到中醫咁化學好冇?又彩唔彩數
講到底都有部分中醫係諗住呃飯食冇料到,啲人睇完就安慰自己,唔夾姐
對於啲比較叻既醫師,個個睇開既專長都唔同,所以要搵岩(亦都有醫師係十項全能)
即係成日手腳無力

你搞過咩黎?

我都唔知
有時就算冇打j
都係咁攰zzzz
有冇睇耳鳴既推介?

有冇睇耳鳴既推介?

我都耳鳴 但習慣了
你情況係點

有料都未必同你夾
要睇彩數

唔好講到中醫咁化學好冇?又彩唔彩數
講到底都有部分中醫係諗住呃飯食冇料到,啲人睇完就安慰自己,唔夾姐
對於啲比較叻既醫師,個個睇開既專長都唔同,所以要搵岩(亦都有醫師係十項全能)

咁我夠有睇啲好撚多人去睇排晒長龍好出名果啲啦
我又唔覺得佢醫得好喎
見都幾多人問濕疹

個中醫係荃灣 叫陳烈
希望幫到有濕疹嘅巴絲啦
濕疹真係人間慘劇

咁我又無問啊
淨係咁岩睇果排見有唔少有濕疹都搵佢

你係咩問題?

毛囊角化
有沒醫自律神經失調好既中醫啊,個病玩左我都差唔多8年,咩中西醫都睇過唔知咩事醫唔好,日頭一時時成日要去廁所,心跳一時時勁快,成日頭痛、其實中醫黎黎去去都係個d藥但食極都沒用、醫到我都放棄咁滯😭好辛苦😢
有沒醫自律神經失調好既中醫啊,個病玩左我都差唔多8年,咩中西醫都睇過唔知咩事醫唔好,日頭一時時成日要去廁所,心跳一時時勁快,成日頭痛、其實中醫黎黎去去都係個d藥但食極都沒用、醫到我都放棄咁滯😭好辛苦😢

放鬆d得唔得?
唔好成日諗住
有冇睇耳鳴既推介?

我都耳鳴 但習慣了
你情況係點

我係一路聽到之之聲,除非有其他聲蓋過佢
想問有冇巴絲睇過浸大中醫可以分享下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞