入黎分享下你睇過覺得好勁既中醫

716 回覆
47 Like 3 Dislike
lm
睇開旺角一間女中醫
開藥粉但都好勁,大部分時間飲兩劑好,最近重病飲左5劑好
Between 好多人搵佢睇皮膚(見好多男女上去做facial)

M痛痛得好犀利 睇左4個中醫都唔得
巴打可唔可以tg個名比我?
Tg: abdf23325
我睇開有個係沙田第一城果到既中醫
我覺得佢診症好仔細
我不嬲係一個好易咳既人 睇西醫好難好番晒 但係偏偏睇佢永遠兩劑藥好番
最神奇有一次 唔知點解我呼吸好唔順 成日都抖唔到氣 睇西醫佢話我冇病 中醫就話唔知點解 開啲補肺既藥 最後睇極都唔好 我就去穩番沙田果個醫生 我講完什佢聽我既情況 佢反而答我話我平時做野太急 所以先會咁樣 我番屋企試下放慢黎做 真係好番左
我係一個唔識黎m嘅人 成20歲都未有m岀
我個病會搞到不育或者生瘤所以一定要睇醫生
試過西醫啲藥食到我嘔同勁頭暈先得少少m,仲要啲藥係逼我嘅身體黎m,而唔係搞翻好我個身體先黎m
然後呢一年都有keep住睇中醫,每星期一次,需然未完全好翻,但都好過之前,依家會不定期黎m 我已經好開心 身體仲冇之前咁虛弱,之後會繼續調理身體,食到好為止

利申:個中醫係我之前中學啊sir,退休轉做中醫,我先咁放心交俾佢

可唔可以講埋個名??我都有類似嘅問題

有呀,https://t.me/YAM12345
Thank you
在此奉勸大家,搵中醫一定要同佢講要飲片(煎藥),唔好要藥粉or沖劑 因為藥效只有煲藥既一半!就算屋企冇瓦煲,寧願用不銹鋼煲搞掂都唔要藥粉

咁又冇差到得番一半
個問題係藥粉比飲片貴,私人診所開藥粉,開得好少份量比你

巴打有冇試勻飲片同藥粉兩樣先
我自己就覺得差得遠,仲要藥粉再貴一截

有,但唔係同一個醫師開
你睇ngo開既診所,佢每日既粉都好重份量
私人診所每日既粉只有ngo份量既一半

我係一個唔識黎m嘅人 成20歲都未有m岀
我個病會搞到不育或者生瘤所以一定要睇醫生
試過西醫啲藥食到我嘔同勁頭暈先得少少m,仲要啲藥係逼我嘅身體黎m,而唔係搞翻好我個身體先黎m
然後呢一年都有keep住睇中醫,每星期一次,需然未完全好翻,但都好過之前,依家會不定期黎m 我已經好開心 身體仲冇之前咁虛弱,之後會繼續調理身體,食到好為止

利申:個中醫係我之前中學啊sir,退休轉做中醫,我先咁放心交俾佢

可唔可以講埋個名??我都有類似嘅問題

sorry岩岩我先發現之前係睇唔到 https://t.me/Mmddy1028 麻煩哂你
骨科有個好勁 不過要我介紹

我想睇骨科
唐突一問 抑鬱睇中醫得唔得

得,不過要搵啲有睇開呢類症既醫師(寫明擅長情緒病、失眠),唔係可能你睇十個都冇一個夾到

正想問 同埋有冇啲可以長期調理身體嘅中醫 唔太貴嘅 我身體好差搵唔到好中醫一個月病幾次
求巴絲推薦下邊個中醫好 感激
之前都遇到個中醫佢把脈好似知哂咩事
但每三日覆一次診 600$一次 真係那有咁多錢
同埋覺得佢拖住嚟醫咁
之前都遇到個中醫佢把脈好似知哂咩事
但每三日覆一次診 600$一次 真係那有咁多錢
同埋覺得佢拖住嚟醫咁

我都聽過有啲醫師會拖症 好差
同埋認真,重病/長期病唔好搵開藥粉既醫師,煲藥始終係最好
之前爛面爛到唔想出街見人
又敏感又紅 個身仲要出風癩
去睇第一個中醫 睇咗兩個月都無乜料到
就轉咗睇另一個
點知睇第二個睇咗唔夠半個月
塊面已經唔紅 啲粒粒仲要退咗七八成
到宜家睇咗兩三個月左右
已經無再出風癩(個醫師話叫蕁麻疹)
塊面靚返哂 係曬太陽會有啲紅啫
就轉咗睇另一個
到宜家睇咗兩三個月左右

可唔可以介紹
華佗
就轉咗睇另一個
到宜家睇咗兩三個月左右

同埋絲打你有無戒口 我都係風癩 同暗瘡 依家搞到乜都唔夠膽食
就轉咗睇另一個
到宜家睇咗兩三個月左右

可唔可以介紹

我都求介紹
早排d 濕疹好折磨我
響油麻地到睇左一輪食左幾個月藥就好好多
起碼唔紅唔甩皮r 出水先
同埋醫師好勁 把脈會話你知你個體質
要食多d 乜唔食d 乜
而家我feel 到我脊椎側彎
去左佢到針埋炙 針完係鬆好多
惡高頭唔會痛 但係過兩日返工就會痛番
不過都係試左一個月 過多幾個月再包膠
早排d 濕疹好折磨我
要食多d 乜唔食d 乜

濕疹求介紹
早排d 濕疹好折磨我
要食多d 乜唔食d 乜

同留上講的是同一個
早排d 濕疹好折磨我
要食多d 乜唔食d 乜

同留上講的是同一個

係咪講緊一個女中醫,油麻地Exit A 附近,上5樓既?
最新元朗大馬路有個, 本身女朋友無胃口想嘔, 睇完話胃唔好食左幾劑藥.

好番晒但意外係之前有便袐問題完全KO.

請問有冇鋪頭名同醫師名

來名
早排d 濕疹好折磨我
要食多d 乜唔食d 乜

同留上講的是同一個

係咪講緊一個女中醫,油麻地Exit A 附近,上5樓既?

叫咩名啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞