入黎分享下你睇過覺得好勁既中醫

716 回覆
47 Like 3 Dislike
筲箕灣有個叫林孝傑 有無人睇過
frd介紹覺得好好
筲箕灣有個叫林孝傑 有無人睇過
frd介紹覺得好好

我之前都睇過 但覺得太貴有啲食錢冇睇
我朋友介紹我去睇一間叫恒健的中醫,喺樂富。

初頭去的時候覺得個醫師好後生,成個靚妹咁,唔知信唔信得過。 佢慢慢醫好咗我搞咗好耐的腰痛(針灸,拔罐,咩都出埋),而家再KEEP住游水同拉筯,已經好咗好多了。

佢個名好似叫陳慧德。
鑽石山蔡六乘

建制爪牙
繼續推
樓主搵咗咁耐中醫都未有改善?
冇中醫
只有漢醫或者傳統醫學

都唔知邊個好,所以都未去睇,唉

日山
巴打你會唔會係心悸?因為你話控制唔到心跳好快,成日去廁所都有機會係緊張既表現
脾胃果啲好唔好?個人平時易唔易攰?
非專業意見,不過想睇下幫唔幫到巴打
反而骨科先難搵
有冇人睇過許懿清/榮福堂?
求皮膚敏感既神醫
其實都唔肯定係咪
但個咀成日出好細好細一粒粒
嚴重會出水
會勁痕食野掂到會好痛 好似成個咀唇都係傷口咁
之後就甩皮 再好番
以前以為係搽錯唇膏
但而家淨搽凡士林都冇好
keep 住係 出粒粒出水甩皮再出粒粒出水甩皮
睇咗一次西醫開類固醇比我同埋叫我唔好再搽唇膏

以前一路都冇呢啲問題
想斷尾
有冇人試過類似問題
求皮膚敏感既神醫
其實都唔肯定係咪
嚴重會出水
之後就甩皮 再好番
以前以為係搽錯唇膏
但而家淨搽凡士林都冇好

以前一路都冇呢啲問題
想斷尾
有冇人試過類似問題

似濕疹,睇西醫check下係咪先
求皮膚敏感既神醫
其實都唔肯定係咪
嚴重會出水
之後就甩皮 再好番
以前以為係搽錯唇膏
但而家淨搽凡士林都冇好

以前一路都冇呢啲問題
想斷尾
有冇人試過類似問題

係咪最好係搞清楚咩事先去睇中醫好啲
我覺得連醫生都唔知我咩事喎
一開頭睇西醫佢仲質疑我係冇搽唇膏太乾(睇果陣係甩皮階段)
之後再聽我講就話係過敏 叫我唔好化妝
如果再睇佢又開類固醇比我唔想再搽
求皮膚敏感既神醫
其實都唔肯定係咪
嚴重會出水
之後就甩皮 再好番
以前以為係搽錯唇膏
但而家淨搽凡士林都冇好

以前一路都冇呢啲問題
想斷尾
有冇人試過類似問題

係咪最好係搞清楚咩事先去睇中醫好啲
我覺得連醫生都唔知我咩事喎
一開頭睇西醫佢仲質疑我係冇搽唇膏太乾(睇果陣係甩皮階段)
之後再聽我講就話係過敏 叫我唔好化妝
如果再睇佢又開類固醇比我唔想再搽

基本上有野都係睇西醫先,因為斷症好似快過中醫,同埋嚴重得滯都有藥食下搽下,之後再睇中醫
留名等調理身體嘅推介

日山
巴打你會唔會係心悸?因為你話控制唔到心跳好快,成日去廁所都有機會係緊張既表現

我都唔知咩事,總之就係好唔翻,咩醫生都試過啦都完全冇用,洗咗好鬼多錢,所以先想搵一個可以把脈就知咩事嘅醫生希望可以幫到我,都成七八年,真係好鬼攰,好想死

日山

我都唔知咩事,總之就係好唔翻,咩醫生都試過啦都完全冇用,洗咗好鬼多錢,所以先想搵一個可以把脈就知咩事嘅醫生希望可以幫到我,都成七八年,真係好鬼攰,好想死

祝巴打好運 腸胃好唔好?腸胃差既一伸脷會有好多苔
同埋個人易緊張既自己同身邊既人都會feel到
大埔中心廣場有一個又係把一把脈已經可以講到你9成問題
不過睇一次連藥費起碼6,700
仲好賺過西醫

屌雖然好貴,但係可否留個地步?想試
仲好賺過西醫

林冠傑
仲好賺過西醫

林冠傑

Thank you

日山

祝巴打好運 腸胃好唔好?腸胃差既一伸脷會有好多苔
同埋個人易緊張既自己同身邊既人都會feel到

多謝😢
中醫由細到大都唔信
識個同學個老豆做中醫
以前成日聽佢老豆上山執草藥
之後聽佢講話唔洗識嫁
執完藥你識佢係咩黎就叫人內服
唔知咩黎就叫人外塗
聽完覺得好痴線
有冇人睇濾泡性咽炎睇得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞