入黎分享下你睇過覺得好勁既中醫

716 回覆
47 Like 3 Dislike
成日見到有人話中醫可以睇好個病、但係我睇左好多個都唔係好掂,有啲仲貴到死,到底中醫係咪真係work
內科 骨傷?
黃景明
留名
淨係把脈都聽得出你有咩症狀
黃景明

不過已經係老中醫,宜家多數做上門生意同義診
大埔中心廣場有一個又係把一把脈已經可以講到你9成問題
不過睇一次連藥費起碼6,700
仲好賺過西醫
仲好賺過西醫

我睇親d中醫都係把脈伸脷唔洗你出聲已經知你咩事
定個個中醫都係咁
仲好賺過西醫

定個個中醫都係咁

勁既中醫係可以,如果個中醫做唔到,通常都唔勁得去邊
有次感冒,睇中醫
佢望一望我個樣,再把一把脈。跟住話「後生仔,玩咁多果d冇益,影響你發育同樣貌。因為你玩太多,身體差,自然風寒入體。我開濟藥你補補佢,戒玩住一星期啦。」
黃景明

不過已經係老中醫,宜家多數做上門生意同義診

啫係要識人先睇到?
有次感冒,睇中醫
佢望一望我個樣,再把一把脈。跟住話「後生仔,玩咁多果d冇益,影響你發育同樣貌。因為你玩太多,身體差,自然風寒入體。我開濟藥你補補佢,戒玩住一星期啦。」

叫咩名啊😢
仲好賺過西醫

定個個中醫都係咁

勁既中醫係可以,如果個中醫做唔到,通常都唔勁得去邊

之前我一入櫃台 佢就話 你今日好攰咩
又話我平時食野太快 要慢慢食 同埋唔好打咁多J 氣息唔好
我個fd好少打J 我指住我FD 條友話你FD幾好啊 嘴唇紅潤脾胃顧得好好
好鬼勁

巴打個中醫叫咩名
仲好賺過西醫

巴打你講個中醫我應該睇過,又唔係話好準比起葵芳姓遲嗰個,btw2個d藥食完都沒用,後者食完仲差,可能真係唔夾
巴打想睇咩症啊?同埋住邊區
有個網叫「中醫在線」,跟佢黎搵中醫我覺得都算係可信既
不過如果係啲少見啲既病(長期病、失眠等等)就真係要有料既中醫~
內科 骨傷?

內科
不過如果係啲少見啲既病(長期病、失眠等等)就真係要有料既中醫~

日頭成日去toilet 夜晚訓左又沒事 睇過好多中西醫都沒用又搵唔到原因 極困擾,真係好需要一個有醫德同醫術既中醫 唔想再哂錢盲目再去搵個睇
睇開明星用嘅
失眠有無介紹?

十幾年前,喺九龍城睇過一個叫葛乜乜嘅神醫。我由細到大都便秘嘅,有次成10日都去唔到,嗰陣住黃大仙,成日搭車都會經過嗰度,咁就戇鳩鳩入咗去諗住睇吓中醫

佢開咗四日藥俾我,我就連本身便秘都冇左,日日都有屎痾

然後過咗一年定兩年,我皮膚敏感得好緊要,日日都生風懶,然後諗起佢又去搵佢啦

佢淨係把過我脈,無掂過其他地方,冇問過我任何野,然後佢就話

X小姐,你腸胃有風喎
(的確嗰排腸胃係差返少少嘅)
你荷爾蒙分泌失調喎
(的確嗰排係突然間暴肥咗20磅)
你嘅風疹好嚴重喎
(我都冇講過我想醫乜佢都已經知)

最神奇嘅一句問題

你係咪返大陸揼個骨?

我話 冇啊 (由細到大都唔鍾意)

你尾龍骨左邊腫左喎!

(的而且確,我係試過有一次跌親條骨,然後即日入咗醫院照X光,但係醫生話乜嘢都照唔到話我無事,但係果次跌完,我係行唔到路五日, 一直以來都會有時陰啲陰啲咁樣痛)

仆街咁都知淨係把脈

但係佢已經冇做,唔知去咗邊。

日頭成日去toilet 夜晚訓左又沒事 睇過好多中西醫都沒用又搵唔到原因 極困擾,真係好需要一個有醫德同醫術既中醫 唔想再哂錢盲目再去搵個睇

巴打使唔使試下我睇緊果個,佢把脈都幾勁
我失眠好犀利,但我都覺得佢睇得幾好
你有意就留tg我搵你啦
睇開果個間唔中會撞到肥仔聰

由細到大都有嚴重鼻敏感
一轉天氣就要攞住卷廁紙出街果種
睇左依個中醫師之後好快就斷左尾
宜家注意返身體就無事

試過打完J去睇佢
一把脈就咁望住我叫我早D訓唔好搞咁多野
果下心虛到好尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞