入黎分享下你睇過覺得好勁既中醫

716 回覆
47 Like 3 Dislike
有無中醫識醫失眠,心煩

成日好鐘意訓上床就勁多野諗

睇過D中醫話氣血少,咁人地都虧都訓到
但好似醫唔到心煩多思多夢

乜依個係病黎
我由細到大都係咁
以為嗰朝遲起身 到夜晚未眼訓先會咁
我會係床諗好多天馬行空嘅野

食D寧神藥試下.

咩黎嫁
我可以係張床成個鐘都未訓
我之前仲以為個個都係咁
已經搞唔清係咪失眠

有咩寧神藥可以試..?

你要搞清楚你係唔想訓定訓唔到,
你合埋眼個幾兩個鐘不停地自動諗野叫訓唔到,

我個Case係九成半時間就算累都唔易訓到,
成日搞到聽朝番學就收唔想起。

除非真係極級累啦,否則係唔可以短時間訓到。

最基本
玫瑰花
酸棗仁
利申
非專業意見

就咁玫瑰花茶得唔得

齋失眠其實合歡花都可以
玫瑰花主要係疏肝和血
酸棗仁係最常用
睇開陳贊超醫師, 以前間鋪係牛下, 牛下拆左搬左去牛頭角街市.

睇得好好?
巴打想睇咩症啊?同埋住邊區
有個網叫「中醫在線」,跟佢黎搵中醫我覺得都算係可信既
不過如果係啲少見啲既病(長期病、失眠等等)就真係要有料既中醫~

日頭成日去toilet 夜晚訓左又沒事 睇過好多中西醫都沒用又搵唔到原因 極困擾,真係好需要一個有醫德同醫術既中醫 唔想再哂錢盲目再去搵個睇

巴打使唔使試下我睇緊果個,佢把脈都幾勁
我失眠好犀利,但我都覺得佢睇得幾好
你有意就留tg我搵你啦

Abc0816

CassadeePope
我係一個唔識黎m嘅人 成20歲都未有m岀
我個病會搞到不育或者生瘤所以一定要睇醫生
試過西醫啲藥食到我嘔同勁頭暈先得少少m,仲要啲藥係逼我嘅身體黎m,而唔係搞翻好我個身體先黎m
然後呢一年都有keep住睇中醫,每星期一次,需然未完全好翻,但都好過之前,依家會不定期黎m 我已經好開心 身體仲冇之前咁虛弱,之後會繼續調理身體,食到好為止

利申:個中醫係我之前中學啊sir,退休轉做中醫,我先咁放心交俾佢

可唔可以講埋個名??我都有類似嘅問題

[member]可唔可以比埋我
https://t.me/Usernameab/member]

可唔可以比埋我
https://t.me/Usernameab

CassadeePope
抑鬱,有冇中醫推介
https://t.me/CassadeePope
中環一個女中醫 擅長皮膚科不過普通科都掂
見好多人都去睇佢都有好評 會仔細問症唔hea人
佢識西醫同中醫 之前喺旺角 依家轉咗去中環
係貴少少咁解

廢事開名怕做打手

何乜

Push
lm
有無中醫識醫失眠,心煩

乜依個係病黎
我由細到大都係咁
以為嗰朝遲起身 到夜晚未眼訓先會咁
我會係床諗好多天馬行空嘅野

食D寧神藥試下.

咩黎嫁
我可以係張床成個鐘都未訓
我之前仲以為個個都係咁
已經搞唔清係咪失眠

有咩寧神藥可以試..?

你要搞清楚你係唔想訓定訓唔到,
你合埋眼個幾兩個鐘不停地自動諗野叫訓唔到,

我個Case係九成半時間就算累都唔易訓到,
成日搞到聽朝番學就收唔想起。

除非真係極級累啦,否則係唔可以短時間訓到。

最基本
玫瑰花
酸棗仁
利申
非專業意見

就咁玫瑰花茶得唔得

齋失眠其實合歡花都可以
玫瑰花主要係疏肝和血
酸棗仁係最常用

飲紅棗,杞子,龍眼水會唔會有用?

屌痴撚線我十二點訓,成晚係到淺眠,好似無訓過咁
我係咪就黎死
有無中醫識醫失眠,心煩

因為你係瞓得差所以氣血先差,唔係因為氣血差而瞓得唔好,所以補氣血作用都唔大

咁請問有無邊個醫生係Ok
我諗我成世無幾多日真係可以瞓得好
真係會好想死

巴打平時有冇唔開心、多野諗,鬱結果啲?會唔會成日嘆氣大壓力?
皮膚差 成日有暗瘡
樓下博愛流動車都睇過幾次
但感覺唔太清咁,求推介
有無中醫識醫失眠,心煩

因為你係瞓得差所以氣血先差,唔係因為氣血差而瞓得唔好,所以補氣血作用都唔大

真係會好想死

巴打平時有冇唔開心、多野諗,鬱結果啲?會唔會成日嘆氣大壓力?

心入面係有D問題圍繞住,又難解決,好煩
愛情呀,學業呀,可以話成日好擔心未來
擔心未來係人都會既,我已經盡量睇開D,

我自己覺得多野諗始終係訓唔著主因
我又唔知點克服佢

以前有日日跑步都唔見得訓得好,訓得快
以前可能兩三點會眼訓會好少少,依家越拖越夜天光都訓唔到
起身又無精神,但我早到11,12點訓又剩係合到埋隻眼

救命
中環一個女中醫 擅長皮膚科不過普通科都掂
見好多人都去睇佢都有好評 會仔細問症唔hea人
佢識西醫同中醫 之前喺旺角 依家轉咗去中環
係貴少少咁解

廢事開名怕做打手

何乜

Push

啲人講啲唔講啲想點? 即係要人自己搵資料, 又唔知講邊個, 要人逐個醫生試?
嗱網上就有兩個match, 你哋慢慢上去俾人針下飲下藥, 徙下時間徙下錢, 睇下中唔中, 亦可能兩個都唔係, 到時去中環逐條街行, 搵下舖頭招牌水牌咁樣

何桂萍 香港中環皇后大道中37號余道生行607室 28682008
何鳳嫺 香港上環干諾道中158號開僑商業大廈2樓2室 29752333
我睇果間係九龍灣
女中e黎
我覺得好勁
你唔洗講咩事,佢一打"物"就知你有咩唔舒服
我睇果間係九龍灣
女中e黎
我覺得好勁

求名
我見d藝人會去睇d包生仔中醫 大家有冇介紹
有無中醫識醫失眠,心煩

真係會好想死

我又唔知點克服佢

救命

巴打,入面有冇你既症狀?
http://yibian.hopto.org/diag/syd.php?sydno=217
雖然我唔係中醫 意見都絕不專業,不過有句話叫久病成醫 我都俾失眠同情緒問題困擾左好耐
巴打有意交流既留埋tg
有無中醫識醫失眠,心煩

真係會好想死

我又唔知點克服佢

救命

巴打多野諗既可以叫中醫執啲安神藥俾你調理下,不過如果發覺自己有肝鬱既症狀甚至脾氣最躁就一定要疏肝
我睇果間係九龍灣
女中e黎
我覺得好勁

求名

有無中醫識醫失眠,心煩

真係會好想死

我又唔知點克服佢

救命

巴打多野諗既可以叫中醫執啲安神藥俾你調理下,不過如果發覺自己有肝鬱既症狀甚至脾氣最躁就一定要疏肝

其實打"物",佢都會知道你有肝鬱
有無中醫識醫失眠,心煩

真係會好想死

我又唔知點克服佢

救命

其實打"物",佢都會知道你有肝鬱

你以為啦,我睇左5、6個中醫,得一個把到我有肝鬱咋
有冇醫網球手勁既中醫
我睇果間係九龍灣
女中e黎
我覺得好勁

求名

睇一次要幾錢啊巴打, 真係咩都沒講就知你做咩去睇佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞