【南征聯合】《病港II》(8)

1001 回覆
955 Like 3 Dislike
住疫區幾個月有幾難犬京都做到啦
達尼都成日疫區外周圍走嚟走去

裝備緊係要計埋落去啦
唔計嘅話劍坤一早一開八啦

陳一劍一把大劍但係去到近白鯨level
不如你話成篇文都係鳩噏味濃 文入邊講嘅嘢唔信得過?
劍坤又唔係大病獵
文入面啲角色又無上帝視角
咁觀眾有眼喇掛 董倫同滿天點都唔係同一個等級
滿天打一隻病爪有負擔
劍坤一挑八喎
咁劍坤係咪勁過滿天

比實力當然要減翻裝備差距啦
我剩係話佢下限係滿天
而佢無同受傷不破尚同等既戰積
但你就夾硬用一個無上帝神角
什至未見過全盛不破尚
亦同董倫唔熟既北賢既說話夾硬評佢地同級
陳一劍雖然係用大劍 但係都輸比M 所以係渣過白鯨
富馬史長期住喺疫區 係不停獵殺病者 犬京唔係呢種方向
而且犬京喺坑口打病獸要靠部車嘅配合 先至做到有傷殺病獣
所以我咪話滿天勁過普通病獵 你係咪記錯咗
劍坤佢只係個普通病獵
係你自己覺得唔熟 北賢佢哋有眼睇
「作為大病獵長期留喺倖存區入面,係一種恥辱。」

「我嘅資料貼哂喺病獵協會你都唔知,睇嚟你有一段時間無返過倖存區。」

「一個月吧。」他轉身,行入盡頭的單位。

「被困?」

「狩獵緊特殊病者。」

他的單位不大,一張床、一些食物、一些水,看樣子都快用完了,富馬史剛才應該就在這裡的窗框瞄準住我。

邊到有講日日殺病者

睇清楚d 我話一劍係近白鯨咋
仲有, 運用環境都係戰爭實力一部分
佢連滿天隠居喺邊都知 點會唔知實力
你自己睇下七病獵有幾多裝備先
滿天拎一堆手術刀咋
其實你係咪對滿篇情有獨鍾?三年來每日每日血汗打病者
唔通你覺得佢哋實力差過滿天? 
前幾日墨b IG story講過不破尚勁過M
我諗呢到好多人都鍾意滿天
但係一堆新出場角色排得前過5年前嘅舊角(未死果堆) 好多人都睇唔過眼啫
我係覺得滿天勁過七病獵喎, 淨係俾堆手術刀佢去出去行轉先啦

quote 俾你睇嘅, 出至M把口
「你覺得點……?」

「比起將軍澳區,係有更多責任心、更多準備、更多實力,但可能唔似我哋嗰到周街病者,可以頻密咁訓練到身手,所以一到實戰……好多時都只係依賴當下嘅裝備。」

試想像,如果劍坤失去那套盔甲、瑪昆失去手上的複合弓、西門東東失去雜七雜八的道具,他們僅餘的戰力還有什麼?零。
勁過M 唔係半神m
其實呢啲排名整來根本冇乜參考價值
病港嚟到而家咁多角色,戰場由將軍澳去到大半個港島,好多角色又冇單挑過,病者、裝備、知識又越來越進化,每個人實力根本好難量化到
最多分勁、中、廢三級,咁就可以討論下,如果淨係x>y咁樣根本拗嚟都無謂
依家七病獵最大戰績咪係
1. 係周圍都係病者嘅地方生存幾年
2. 合力打咗一隻病獸咁大把
3. 南征戰爭(呢點其實好模糊, details 都未有)

(雖然M評為大病獵level, 但係都未必準確)
你睇返係M 同緊普通病獵講佢哋冇裝備先係0 同埋佢哋嗰度係冇周街病者
但係七病獵佢哋係咪周街冇病者?唔係 佢哋仲要係病者國度隔離 啲病者係將軍澳區嘅幾倍 仲要日日不停殺 同幸存區唔同 呢番說話唔可以形容七病獵 因為佢哋已經唔係頻密訓練身手 你係天生就係用嚟殺病者
如果要比 要每個能力都抽出嚟整個綜合指數囉
唔係淨係睇打咗幾場 吃唔吃力就斷定
環境 資源 狀態 好難直接比每一場
你有冇課金 我諗m都應該好清楚大病獵係乜嘢程度
咁佢地咪唔係零囉 但係唔代表佢地勁過滿天

我想講嘅係有裝備加成+7個一齊打一堆 同滿天一個冇裝備(除咗刀) 我覺得滿天勁d 啫

合作技好明顯1+1>2
冇, then?
戰績唔多好難說服到話佢地勁過滿天
尤其是滿天用咗咁多篇幅去塑造(5年前)
講真,呢啲故越寫落去,角色越來越多嘅時候,戰力係一定會越寫越癲,好似個個都好撚勁咁,呢樣嘢真係好難避免
你睇虔誠者啲新角都越出越勁(廢時除外),除左zw之外背叛者啲角色根本都唔係果個level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞