2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
pwc出左offer

Which department?

consulting~

佢係send e-mail定打電話T^T上星期佢send左個excel黎叫我填additional info, 到而家都未收到reply

send email。我都係上星期五先填excel,估唔到佢咁快出offer
你availability填左咩,我係23/5同1/7都得,佢而家出23/5比我

Intern period係2個月?唉可能我availability填衰左

應該唔會係因為availability reject 咁on9掛

好不安
pwc出左offer

Which department?

consulting~

佢係send e-mail定打電話T^T上星期佢send左個excel黎叫我填additional info, 到而家都未收到reply

send email。我都係上星期五先填excel,估唔到佢咁快出offer
你availability填左咩,我係23/5同1/7都得,佢而家出23/5比我

Intern period係2個月?唉可能我availability填衰左

應該唔會係因為availability reject 咁on9掛

好不安

等多陣應該有架啦,比啲耐性 btw巴打咩u
HEC同MTR summer intern點揀好

緊係HEC啦

MTR無嘢做 玩excel

HEC係咩
無知一問

港燈

咩department ?

唔自爆啦

緊係HEC啦

HEC係咩
無知一問

港燈

唔自爆啦

我早前都in左不過非n展 都未有

緊係HEC啦

HEC係咩
無知一問

港燈

唔自爆啦

我早前都in左不過非n展 都未有

兩間都係Engine position

我in 完之後同組既人星期四已經話有人打黎叫佢地去2nd in了

我上星期三in 咁姐係收左皮

星期五second in, travel retail
First in得我一個男嘅,想唔突出都唔得

巴打我星期五in 不過係in finance 可唔可以tg你問問

我後悔自己揀左讀business,應該去讀啲虛無飄渺啲野仲好玩

識sale野唔係好岩讀business咩

自己揀product,不過我基本上都唔認得,所以揀左香水
識就唔使讀啦,讀啲唔識嘅仲好

有冇人收到supply chain dept 2nd interview ?
其實啲公司係咪會好睇重GPA
收到個interview 要帶埋transcript去
但我gpa勁差 僅僅過二
會唔會睇完唔請我
利申:三大商科頹系
其實啲公司係咪會好睇重GPA
收到個interview 要帶埋transcript去
但我gpa勁差 僅僅過二
會唔會睇完唔請我
利申:三大商科頹系

未必
可能用嚟證明你在學嘅學生身份

利申 一樣僅僅過二 都係三大商科頹系
仲要未有interview
通常marketing intern 大約幾多錢 7.5k 算唔算ok

consulting~

好不安

仲未收到

想問MTR你幾號IN?
同派你咩department?
有frd收到今日mtr打嚟問availability 係咪代表有機
有frd收到今日mtr打嚟問availability 係咪代表有機

咩major ar
有冇巴絲打知唔知hlb in左summer intern未呀?

緊係HEC啦

HEC係咩
無知一問

港燈

唔自爆啦

Engine?
有機會見面
其實intern入到去做嘅野同fresh grad一撚樣,點解人工會一萬都唔夠,你話兩三個月仲話算,咁一年placement係咪應該出番正常人工
想問下而家engine jj已經收到咩offer

利申 垃圾me no offer

咩major ar

Pish

consulting~

好不安

封e-mail係咪Janice send架

咩major ar

Cs

咩major ar

Cs

in左之後?咁實有機架

咩major ar

Cs

in左之後?咁實有機架

就係未in過 之前都冇消息

咩major ar

Cs

in左之後?咁實有機架

就係未in過 之前都冇消息

識web?佢地好似好要人寫web
想問下而家engine jj已經收到咩offer

利申 垃圾me no offer

細公司真係肯報肯in就有 冇料就唔好淨係睇兩電一鐵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞