2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
No offer
bba yr2 應該去上海做intern 定等kp summer 定係等政府
上海要星期二前reply
kp三月尾填完availability 未有reply
政府(eg.IRD).啱啱星期五先deadline 未知學校nom唔nom 可能仲要唔nom 我

有冇人俾下意見我

reply 上海 confirm offer at the same time wait for kp and 政府
到時有kp/政府 offer 再同上海嗰邊講去唔倒
最多咪冇左deposit

唔會blacklist咩
份約有冇寫毀約金?
dtt tax出左offer未?說好的月中出offer呢
無offer有無rejection letter ga?
bba yr2 應該去上海做intern 定等kp summer 定係等政府
上海要星期二前reply
kp三月尾填完availability 未有reply
政府(eg.IRD).啱啱星期五先deadline 未知學校nom唔nom 可能仲要唔nom 我

有冇人俾下意見我

reply 上海 confirm offer at the same time wait for kp and 政府
到時有kp/政府 offer 再同上海嗰邊講去唔倒
最多咪冇左deposit

唔會blacklist咩
份約有冇寫毀約金?

巴打我哋應該一間U
有frd上年去過上海 話好開心好得閒
然後今年佢直接入左kp..完
小弟year 2 請問 Shinewing audit dept interview ga 中文group discussion 討論D 咩topic?
lm
有冇巴打報Competition Commission收到intreview 知唔知會問咩
LM
有冇巴打報Competition Commission收到intreview 知唔知會問咩
我黎緊都去in 你報左邊個dept
我黎緊都去in 你報左邊個dept

Corporate Services
如果有ird同second tier offer揀邊個好? ird人工高d又可以做到八月不過second tier會唔會對第日見big 4有用d? 求指教
如果有ird同second tier offer揀邊個好? ird人工高d又可以做到八月不過second tier會唔會對第日見big 4有用d? 求指教

我都有同樣問題 但我會揀second tier
一大mech過3一個interview麵冇

department一定會介紹公司你in

絲打咁快有ird offer? 你係咪三大?

三大,未收到offer不過學校nom左 前幾日收到個second tier諗緊如果有埋ird offer揀邊個好
in咗3間 全部無offer
唯有等星期一至五 希望有公司打過黎

ps.非3大 過3

三大,未收到offer不過學校nom左 前幾日收到個second tier諗緊如果有埋ird offer揀邊個好

絲打我認得你呀係咪有shinewing嗰位?

我覺得如果你係yr2/yr1嘅就ird啦當explore多少啲橫掂三大yr3好易有big 4

btw最慘就應該會係shinewing約左你簽約但係ird仲未派offer
in咗3間 全部無offer
唯有等星期一至五 希望有公司打過黎

ps.非3大 過3

咁快知no offer?

三大邊間
in 左機管
求offer

三大邊間
利申想知自己有冇俾人nom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞