2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Year 3 3大準備跳樓死
唔好話offer
Interview都無

一齊

係咪要跟隊
含啦,in HA既人全部full suit, 我牛仔褲

巴打

又係我

怪得邊個依啲咁既錯 基本知識黎著suit
有無人知AIA 5-day intern有無伏
純粹諗住搵啲野黎寫下CV

我嗰個一星期返2日,個program叫 wealth management internship,都唔知係搵笨定係真係無伏
6月同8月都有intern,7月未有offer,係咪可以放心買機票7月去玩
利申: law jj
如果而家有兩個offer
1. Lands department, hea住坐office逗9600
2. Colliers international ltd. ,要summer成日出街抄水錶影車位同度尺,hkd50/hr

你地會簡邊個
含啦,in HA既人全部full suit, 我牛仔褲

巴打

又係我

怪得邊個依啲咁既錯 基本知識黎著suit

可能係醜小鴨呢
比學校 Nom 左去 EMSD,係咪都大機會入到

分左去 IT 部門,不過我 major 非 CS / IE

咩大

我都想知
利申:比學校nom左去Lands Department
有冇人in左港燈
唉,等消息好辛苦

識fd一早有左offer

n展?我in admin
有冇巴打已經收到 pwc offer?

唉我都等緊 應該等埋今日同聽日 就冇啦? hr話四月

等到灰
pwc 個網話4月出offer
希望一齊有offer

等到灰+1 希望有offer

等到灰
希望一齊有offer

等到灰+1 希望有offer

等 等 等

等到灰
希望一齊有offer

巴打你地報咗咩?

巴絲打你地做完apt test之後有冇in過呀?

我報咗 advisory
我而家exchange 緊
做咗兩次phone in
第一次係 hr in 第二次係 manager in

我都係⋯啱啱完exchange而家已經返左香港 做緊雙失青年
有冇人in 左 hang seng summer internship???

我嗰個一星期返2日,個program叫 wealth management internship,都唔知係搵笨定係真係無伏

之前去過類似,個course全程都係教你點考保險牌,所以5日走左幾日,去都係同fd吹水玩,最尾同fd拎完張cert就88

即係會逼你要同人sell保險既

之前去過類似,個course全程都係教你點考保險牌,所以5日走左幾日,去都係同fd吹水玩,最尾同fd拎完張cert就88

即係唔會逼你要同人sell保險既

我都想知

介唔介意講咩大學同報咩post
6月同8月都有intern,7月未有offer,係咪可以放心買機票7月去玩

全部offer都係一個月?

我都想知

我都想知
Nom咗 energy labeling system 嗰個

我都想知

紅磚,estate management

等到灰
希望一齊有offer

巴打你地報咗咩?

巴絲打你地做完apt test之後有冇in過呀?

我報咗 advisory
我而家exchange 緊
做咗兩次phone in
第一次係 hr in 第二次係 manager in

我都係⋯啱啱完exchange而家已經返左香港 做緊雙失青年

加拿大 exchange?

全部offer都係一個月?

一個summer 三個intern
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞