2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Year 3 3大準備跳樓死
唔好話offer
Interview都無

一齊

Reject 咗個offer

Now no offer

Interview都無

清必士?
瑪嘉烈intern 今日打黎約interview
唔好話offer
Interview都無

一齊

Interview都無

清必士?

唔好話offer
Interview都無

一齊

我都係
唔好話offer
Interview都無

一齊

Interview都無

清必士?

佢係唔係想講 Ching busi?

去in得7 d

in得7都會影響

咁點好呢 佢岩岩打黎問我幾時會番到 之後話安排完時間陣間再打比我約interview 定直接話in都唔去 好confuse

我同你情況一樣
口頭上accpet 咗offer,未簽約
不過照去另外一間好啲嘅interview,當拿經驗,不過到時另外一間俾offer 我都唔知點算

同我情況一樣 口頭accept 另外有第二間interview

巴打,如果第二間係好啲嘅,遲啲俾offer 你,你會點算
我仲1516緊

我第二間都係好啲 第一間更加預咗我一定去返 差未簽約 可能揀好嗰間 不過就有機會俾第一間blacklist

可能打過去同佢溝通好啲,留返個好印象啦
有冇人有報HIT
冇消息

去in得7 d

in得7都會影響

咁點好呢 佢岩岩打黎問我幾時會番到 之後話安排完時間陣間再打比我約interview 定直接話in都唔去 好confuse

我同你情況一樣
口頭上accpet 咗offer,未簽約
不過照去另外一間好啲嘅interview,當拿經驗,不過到時另外一間俾offer 我都唔知點算

同我情況一樣 口頭accept 另外有第二間interview

巴打,如果第二間係好啲嘅,遲啲俾offer 你,你會點算
我仲1516緊

我第一間好d呀 但都諗緊去唔去第二間in 但好似又要written又group discussion咁好煩 本身諗住apply左咁耐都唔打比我都冇行 搵到人請我就算冇再搵intern
利申非三大廢u

去in 下當吸收經驗無壞ga
我都係poly 仔唔過3
有無人知政府intern大概幾時會通知interview

報左咩dept

老老實實,政府intern真係做完=無做
出面d人根本唔會當政府intern係一回事
有出面其他公司offer既話咪做政府

報左咩dept

如果睇人工做人嘅話又唔同講法嘅
btw有得揀先得架

報左咩dept

如果睇人工做人嘅話又唔同講法嘅
btw有得揀先得架

有offer既我34.5都狗衝呀
唔好話offer
Interview都無

一齊

Interview都無

清必士?

佢係唔係想講 Ching busi?

非保險公司既wealth management好唔好做
有冇巴打已經收到 pwc offer?

唉我都等緊 應該等埋今日同聽日 就冇啦? hr話四月

等到灰
pwc 個網話4月出offer
希望一齊有offer

巴打你地報咗咩?

邊間?

等到灰
希望一齊有offer

巴打你地報咗咩?

巴絲打你地做完apt test之後有冇in過呀?

邊間?

BOCI

等到灰
希望一齊有offer

巴打你地報咗咩?

巴絲打你地做完apt test之後有冇in過呀?

我報咗 advisory
我而家exchange 緊
做咗兩次phone in
第一次係 hr in 第二次係 manager in
有冇巴絲打係有pwc audit offer or in左pwc audit
有無人知AIA 5-day intern有無伏
純粹諗住搵啲野黎寫下CV

邊間?

BOCI

BOC international or BOC investment ?

career centre話冇伏 我表示唔信

咩career centre
但佢好似唔係傳說中伏嗰個financial planner

咩career centre
但佢好似唔係傳說中伏嗰個financial planner

學校嘅career centre呀lol
有frd做過 好似8000

寫明finance internal audit marketing actuarial intern 之類就無伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞