2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有無人今日in美國萬通intern
利申:in完走左

仲等緊呀,耐到

你邊組
我A,group interview無講過野

我B, 你組幾多人?我組十七人,有一個講唔到

講唔到果個我識,佢唔講係因為佢唔識講廣東話

唔識講廣東話
咁慘
我16人,屌啲人搶到

我好和平,一開始十幾秒無人講野,之後先輪住講

應該請得個幾個

仲等緊呀,耐到

你邊組

唔識講廣東話
咁慘
我16人,屌啲人搶到

應該請得個幾個

入去係做保險?
有冇今個禮拜in左shinewing既巴絲已經有offer啦
有冇人收到領展個interview

利伸:文科被人派去in marketing

我都收到但唔係marketing

巴打佢係電話定email通知

巴打year幾?我簽咗約啦,不過唔係marketing

你邊組

唔識講廣東話
咁慘
我16人,屌啲人搶到

應該請得個幾個

入去係做保險?

上堂,參觀之類,要做case study,不過請得30個

唔識講廣東話
咁慘
我16人,屌啲人搶到

應該請得個幾個

入去係做保險?

今日係唔係得五十人in

唔識講廣東話
咁慘
我16人,屌啲人搶到

應該請得個幾個

入去係做保險?

今日係唔係得五十人in

我數過啲凳都有6,7十人in
其實有無過千人in,係咪吹水

重有除咗HKT, 基本上所有關IT/engine 事既政府工都報晒咁濟

重有除咗HKT, 基本上所有關IT/engine 事既政府工都報晒咁濟
有冇巴打今日先收到Hang Seng FCC email

Interview?

Written test only
明明有巴打月頭就已經收到
有冇人知個format係點

好好温書 mc +case study

佢個written test 係咪1.5 hr 內做完
之後有野做

派左去FCC, AML 邊個無咁伏

唔識講廣東話
咁慘
我16人,屌啲人搶到

應該請得個幾個

入去係做保險?

今日係唔係得五十人in

過千人apply

應該請得個幾個

入去係做保險?

今日係唔係得五十人in

過千人apply

正,咁機會就增加左
有冇人番過利記集團
打黎叫我in

有冇人收到領展個interview

利伸:文科被人派去in marketing

我都收到但唔係marketing

巴打佢係電話定email通知

巴打year幾?我簽咗約啦,不過唔係marketing

Year 3 阿,簽左係幾時番到幾時阿?

HKT 狗也不屌
有無人報歐洲嘅intern?

Interview?

之後有野做

伏唔伏在於你點睇,只可以講佢上年請左~50個intern,每日重複又重複做case

Interview?

之後有野做

伏唔伏在於你點睇,只可以講佢上年請左~50個intern,每日重複又重複做case

巴打知唔知幾錢人工

Interview?

之後有野做

巴打知唔知幾錢人工

Hang seng intern 上年全世界都係 8600
有冇人知HIT出左interview未?
http://t.me/joinchat/AAAAAAzvvL7_fuwCwn3jbA

一推再推
Telegram group

已經突破200人
Come join us
http://t.me/joinchat/AAAAAAzvvL7_fuwCwn3jbA

一推再推

已經突破200人

入唔到既

一推再推

已經突破200人

突破200唔加大個quota收唔到人嫁喎ching
incoming 2017 Stan chart summer 留個contact相認
https://t.me/Bnmqw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞