2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有冇人有kpmg消息 得返呢個希望
有無人知Ikea intern (logistic)出左offer 未?
有去interview 😞

巴打interview 形式係點? 黎緊都會去in 第2個post

我用中文in,individual ,傾傾下轉下英文講幾句。我要做excel + typing test

excel考啲咩?

計下數,整下graph, 好輕鬆
有冇巴絲星期三in airport authority

無我份

咩dept ?

唔記得左

唔同department 好似會問唔同野

想問咁幾耐會同你講有無2nd round interview 同埋有無講啲咩wordings暗示你得同唔得

佢話如果ok 1星期內會打返比我
但佢打完比我phone in 既第二日就叫我去assessment centre interview 聽日上去in
冇咩暗示wo 佢傾左一陣就勁快完左

我今日phone in先佢係話email通知
但我今日答得好差
毫無準備 睇黎都衰左
想知政府intern要等幾耐先有reply, 佢又冇講實個日期
同埋係咪send email 通知, 我唔係香港, 收唔到電話

想問咁幾耐會同你講有無2nd round interview 同埋有無講啲咩wordings暗示你得同唔得

但佢打完比我phone in 既第二日就叫我去assessment centre interview 聽日上去in

但我今日答得好差
毫無準備 睇黎都衰左

你揀左咩department?
佢冇啦啦就打黎 完全冇得準備

retail & education
我覺得自己都講得幾差下

但我今日答得好差
毫無準備 睇黎都衰左

我覺得自己都講得幾差下

佢地做野有啲慢 打完黎講完interview 日期再過多成個星期先send confirmation email 比我叫我去interview
所以可能要等多陣

佢話應該最遲今個星期send email
應該已完成screening
btw 你邊間u 讀緊咩架?
just applied dtt club 2017
anyone applied before can give some information?timeline ?

但我今日答得好差
毫無準備 睇黎都衰左

我覺得自己都講得幾差下

佢地做野有啲慢 打完黎講完interview 日期再過多成個星期先send confirmation email 比我叫我去interview
所以可能要等多陣

三大文科gpa 唔過3

你phone in得好好? 英文好好?
有無人知西九intern 會點in?
其實summer intern做細公司係唔係同冇做一樣
對份cv都係冇幫助
想問有人收到hkbn second in 未?
對份cv都係冇幫助

利申工程撚

我覺得自己都講得幾差下

所以可能要等多陣

三大文科gpa 唔過3

你phone in得好好? 英文好好?

兩樣都唔係 應該咁岩好彩

係咪女人phone in你?
有無人in中銀teller
有冇人知恒生Sumner intern出左offer未?
幾錢人工?
有冇人已經收到信興offer

邊間子公司先 咁多間
對份cv都係冇幫助

利申工程撚

工程唔係。
大公司多數比個pj你玩下,整下d無聊野,唔係實際做公司野,不有個名。
細公司有得落手做少少,第時見工都吹到水
各有各好處,最重要係點分大細先?sub con就細?定除client外都細?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞