2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike

覆左佢問availability個e-mail之後就無左下文

我都係 有冇人有reply ?
本身已經簽左約 但再有第間公司打黎約in 大家會照去當攞下經驗好定直接in都唔in 因為我簽左約點都會做個間架啦費事比人blacklist
大家覺得約左interview又唔去影響大d定如果呢間都請我reject offer影響大d?

去in得7 d

in得7都會影響

咁點好呢 佢岩岩打黎問我幾時會番到 之後話安排完時間陣間再打比我約interview 定直接話in都唔去 好confuse

我同你情況一樣
口頭上accpet 咗offer,未簽約
不過照去另外一間好啲嘅interview,當拿經驗,不過到時另外一間俾offer 我都唔知點算

同我情況一樣 口頭accept 另外有第二間interview
本身已經簽左約 但再有第間公司打黎約in 大家會照去當攞下經驗好定直接in都唔in 因為我簽左約點都會做個間架啦費事比人blacklist
大家覺得約左interview又唔去影響大d定如果呢間都請我reject offer影響大d?

去in得7 d

in得7都會影響

咁點好呢 佢岩岩打黎問我幾時會番到 之後話安排完時間陣間再打比我約interview 定直接話in都唔去 好confuse

我同你情況一樣
不過照去另外一間好啲嘅interview,當拿經驗,不過到時另外一間俾offer 我都唔知點算

同我情況一樣 口頭accept 另外有第二間interview

巴打,如果第二間係好啲嘅,遲啲俾offer 你,你會點算
我仲1516緊
有無人喺LinkedIn收到AIA 個internship program request? 我無報過佢intern, 但今日有無高層(director)話AIA有internship program, 問我有無興趣
有無人知係咪伏嚟
有無人喺LinkedIn收到AIA 個internship program request? 我無報過佢intern, 但今日有無高層(director)話AIA有internship program, 問我有無興趣
有無人知係咪伏嚟

睇清楚係咪financial planner 不過AIA好似真係有intern opening

去in得7 d

in得7都會影響

我同你情況一樣

我仲1516緊

我第二間都係好啲 第一間更加預咗我一定去返 差未簽約 可能揀好嗰間 不過就有機會俾第一間blacklist

去in得7 d

in得7都會影響

我同你情況一樣

我仲1516緊

我第一間好d呀 但都諗緊去唔去第二間in 但好似又要written又group discussion咁好煩 本身諗住apply左咁耐都唔打比我都冇行 搵到人請我就算冇再搵intern
利申非三大廢u
有無人知政府intern大概幾時會通知interview
我想知 我報左同一間公司 2個post
2個都有打黎 但第二個知我已經有interview 就話咁遲d再通知。。。

宜家in 完第一個Post 2星期啦 都無second in.

咁第二個又無搵我 可唔可以打番比佢 話佢知我available
有無人知政府intern大概幾時會通知interview

報左咩dept
nom咗但要等到幾時先有消息
EMSD 俾人nom左 大約幾時interview
Year 3 3大準備跳樓死
唔好話offer
Interview都無
有無人知係咪伏嚟

睇清楚係咪financial planner 不過AIA好似真係有intern opening

佢話係wealth management internship 有無人做過
有冇人in左港燈
唉,等消息好辛苦

識fd一早有左offer
有無人知係咪伏嚟

要分清楚係corporate/group internship 定係agency個啲假intern
LinkedIn個度日日都有班agent搵人sell保險 反而group嘅internship (actuarial, investment, corp solutions)就高質好多
Anyone have second round HKBN
唔好話offer
Interview都無

我都係
唔好話offer
Interview都無

我都係

唔好話offer
Interview都無

一齊
唔好話offer
Interview都無

一齊

Reject 咗個offer

Now no offer
唔好話offer
Interview都無

一齊

Reject 咗個offer

Now no offer

Interview都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞