2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
35838083 有冇人知係咪shinewing hr電話

應該係 Jacky嘅電話
係3583 80XX

祝你好運

佢問完availability 之後話我個period ok, 之後會搵我interview
但問題係我一早accept 咗另一間second tier offer 佢都預咗我去返 點算 照in定點

不如tg你
HKMC intern 係咪算學唔到野?

講嚟聽下咩嚟?

走咗數多數blacklist 你wor

真係會black list咖?

以後check返record都會睇到你reject offer la

啲資料唔係放兩年咋咩?

政府放一世 間間唔同

咁reject左政府咪仆街

有朋友話政府親口同佢咁講
話又唔係話會唔考慮你嘅
但覺得你誠信有問題lor

reject offer同做做下走同最後唔去簽約係3個case喎
呢3個都會blacklist and record?
有無人知西九intern 會點in?

咩post先

巴打in過?

in完 你唔講咩post幫你唔到
exchange緊每日都係到check email但都係無interview表示好撚灰

以後check返record都會睇到你reject offer la

啲資料唔係放兩年咋咩?

政府放一世 間間唔同

話又唔係話會唔考慮你嘅

reject offer同做做下走同最後唔去簽約係3個case喎

佢有幾個情況
1.直接reject mark你
2.收左offer但未簽約reject mark你
3. 做做下走 我唔知 因為我冇frd試過

啲資料唔係放兩年咋咩?

政府放一世 間間唔同

話又唔係話會唔考慮你嘅

佢有幾個情況

1 應該最小事?

啲資料唔係放兩年咋咩?

政府放一世 間間唔同

話又唔係話會唔考慮你嘅

佢有幾個情況

1 應該最小事?

未又係mark你...

政府放一世 間間唔同

話又唔係話會唔考慮你嘅

佢有幾個情況

1 應該最小事?

未又係mark你...

下 reject offer都唔俾?

咩post先

巴打in過?

Marketing 巴打咩background

啲資料唔係放兩年咋咩?

政府放一世 間間唔同

話又唔係話會唔考慮你嘅

佢有幾個情況

1 應該最小事?

未又係mark你...

咁講法咪只可以apply一個intern?

話又唔係話會唔考慮你嘅

佢有幾個情況

1 應該最小事?

未又係mark你...

咁講法咪只可以apply一個intern?

3俾人blacklist都抵死喇
2就睇邊間公司
Accept左一間大bank offer 但係個position完全學唔到野 有冇人知如果我之後走佢數會點?未簽contract但已經做緊background check

講嚟聽下咩嚟?

中資?如果唔係冇野學都可以照做寫下cv 利申:之前試過某中資bank 有個 offer係 in house training 人工得4000 頭也不回咁reject咗
Accept左一間大bank offer 但係個position完全學唔到野 有冇人知如果我之後走佢數會點?未簽contract但已經做緊background check

講嚟聽下咩嚟?

中資?如果唔係冇野學都可以照做寫下cv 利申:之前試過某中資bank 有個 offer係 in house training 人工得4000 頭也不回咁reject咗

中信?

咩post先

巴打in過?

ict 會點in架?

講嚟聽下咩嚟?

中信?

有冇人已經收到信興offer

邊間子公司先 咁多間

收到 好似話今個星期簽約

絲打邊個department
有手兄收到HKBN未

出左?
2 tier同IRD都冇offer可以點
in 左機管
求offer

What dept?

有冇人in左英皇證劵啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞