2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
五月都未有 offer

唔使驚。我六月才in
有無巴絲做過or in左MassMutual個個 internship
後日interview
50個人爭1個位

我都係禮拜六in lm跟進

有無人知會問咩
今朝收到call, 1630 cpa firm interview
收到pwc e-mail問additional information, 係咪得左

巴打in咩 幾號in?

問咁多托,你都冇機會架啦

係唔係問你咩time slot番得工
今朝收到call, 1630 cpa firm interview

邊間

邊間

Union CPA Limited
上網搵過無資料 應該係超細firm
Dtt tax過埋今日都冇offer 係咪可以去讀summer sem
有冇人收到uob second in

here! wt dept?

Corporate banking you?

Commercial banking, 巴打咩bkgd, gpa點?
收到pwc e-mail問additional information, 係咪得左

巴打in咩 幾號in?

問咁多托,你都冇機會架啦

係唔係問你咩time slot番得工

係丫
有冇人收到uob second in

here! wt dept?

Corporate banking you?

Commercial banking, 巴打咩bkgd, gpa點?

其實兩個dept 有咩分別
Tg 傾? Eee812
想問下除左summer, 其他時間多唔多公司請intern?
好驚今個暑假揾唔到intern
想問下除左summer, 其他時間多唔多公司請intern?
好驚今個暑假揾唔到intern

有嘅
無咁多啫
不過老實講睇科嘅
其實kpmg 係咪請晒人

kpmg狗都唔屌

kpmg狗都唔屌

有返工冇收工

kpmg狗都唔屌

做狗嘅機會都冇

kpmg狗都唔屌

做狗嘅機會都冇

有intern返日日ot都肯

Jijis之前有official opening 喎好似

咁我唔知啦
舊年仲係得referral
second tier黎講 bdo 同 rsm都幾好
shinewing真係狗也不屌

shinewing 有咩唔好?好好奇,願聞其詳

下?bdo好係常識吧。
S>R先係呀

1999tim

bdo 好我都知,但shinewing 有咩唔好,聽啲師兄師姐講都係負面,但又唔講詳細,想知個原因

同問 係公司culture 有問題定學唔到野

學唔學到野睇分到咩team
Intern都要無限OT 講緊去到1點都有
個感覺係要chur死你
仲未計啲惡頂manager
有無巴絲已經灰曬機諗住求其喺JIJIS搵啲超細firm做intern算
利申:三大year2 垃圾商科唔過三

kpmg狗都唔屌

做狗嘅機會都冇

+1
有無巴絲已經灰曬機諗住求其喺JIJIS搵啲超細firm做intern算

12月 非大公司不入
3月 中小企都ok啦
依家 求撚其有offer咪算

12月 非大公司不入
3月 中小企都ok啦

12月 非大公司不入
3月 中小企都ok啦

最慘係細公司都唔理我
有無人都收到pwc advisory 嘅offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞