2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
收到pwc e-mail問additional information, 係咪得左

巴打in咩 幾號in?

問咁多托,你都冇機會架啦

關你撚事

小弟返OU做過政府intern啊
有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

你係咪經學校報?
佢nom左有無通知你?
同埋想問有啲post唔洗交成績證明
但係政府張申請表又唔洗寫成績
咁姐係佢唔睇成績?

學校報,佢有冇norm我我都唔知
interview先至曬cert同transcript
in左一次佢就請左,好快。

咁你當時係一早就申請左transcript?
因為佢要十四日工作天
你建議我申請左先定係有面試先去申請?
Btw ou nom唔nom 都無通知搞到好心煩

唔洗特登申請。自己上intranet print一份帶去佢都會信你的

Thank you!!!

師妹加油喇
政府intern如果satisfied的話應該會有cert
收到pwc e-mail問additional information, 係咪得左

巴打in咩 幾號in?

關你撚事

仲未有offer係燥D, 返去等消息啦
有冇人有FCC phone in
有冇人有FCC phone in

慶應

其實我未去
黎緊去exchange

Celia 姐姐

你識佢?
三大過三冇本地offer,得大陸公司intern,去唔去好

去馬啦,唔怕
三大過三冇本地offer,得大陸公司intern,去唔去好

Y not

巴打in咩 幾號in?

關你撚事

多謝指教
有冇人有報Prudential summer intern ?
我之前報咗product development 今日打黎約interview
想問下值唔值得去

我都報左,下星期五in

巴打係咪讀精算/bba?

巴打in咩 幾號in?

關你撚事

多謝指教

唔洗多謝我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞