2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
想問有無人in過中銀summer project support
想問有無人in過中銀summer project support

係咪番足六日果個
Reject左個offer依加冇offer
有冇人收到uob second in

here! wt dept?
連登係咪無ou人搵政府intern

小弟返OU做過政府intern啊
有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

上年幾時出interview同offer

有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

你係咪經學校報?
佢nom左有無通知你?
同埋想問有啲post唔洗交成績證明
但係政府張申請表又唔洗寫成績
咁姐係佢唔睇成績?
有無人收到國泰interview
AA出左offer未

有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

上年幾時出interview同offer

唔係上年,係幾年前囉
有冇人收到uob second in

here! wt dept?

Corporate banking you?

有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

你係咪經學校報?
佢nom左有無通知你?
咁姐係佢唔睇成績?

學校報,佢有冇norm我我都唔知
interview先至曬cert同transcript
in左一次佢就請左,好快。
收到pwc e-mail問additional information, 係咪得左
收到pwc e-mail問additional information, 係咪得左

巴打in咩 幾號in?
有無巴絲做過or in左MassMutual個個 internship
後日interview
50個人爭1個位

我都係禮拜六in lm跟進

有無人知會問咩

巴打in咩 幾號in?

Advisory, 三月尾first in 四月中second in

有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

你係咪經學校報?
佢nom左有無通知你?
咁姐係佢唔睇成績?

咁你當時係一早就申請左transcript?
因為佢要十四日工作天
你建議我申請左先定係有面試先去申請?
Btw ou nom唔nom 都無通知搞到好心煩

巴打in咩 幾號in?

問咁多托,你都冇機會架啦

有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

你係咪經學校報?
佢nom左有無通知你?
咁姐係佢唔睇成績?

Interview 會唔會問 technical 野

主要都係問你喺學校讀過啲乜嘢,tech嘢都係問兩句算,唔識嘅咪當佢測試你臨場反應咁應對就得

有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

你係咪經學校報?
佢nom左有無通知你?
咁姐係佢唔睇成績?

因為佢要十四日工作天

唔洗特登申請。自己上intranet print一份帶去佢都會信你的

有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

你係咪經學校報?
佢nom左有無通知你?
咁姐係佢唔睇成績?

Interview 會唔會問 technical 野

主要都係問你喺學校讀過啲乜嘢,tech嘢都係問兩句算,唔識嘅咪當佢測試你臨場反應咁應對就得

Electric circuit, power system
係咪玩完

呢範嘢EMSD要大把人啦下話

有嘢想問?

請問咩intern位?

EMSD IT

你係咪經學校報?
佢nom左有無通知你?
咁姐係佢唔睇成績?

因為佢要十四日工作天

唔洗特登申請。自己上intranet print一份帶去佢都會信你的

Thank you!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞