2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
想問機電署派囇interview未

下岀左interview?
有無ching返過Hong Kong Post(Financial Service) Summer Intern?? 可吾可以分享下大概係做咩??
有冇人收到領展個interview

利伸:文科被人派去in marketing

我都收到但唔係marketing
有無ching返過Hong Kong Post(Financial Service) Summer Intern?? 可吾可以分享下大概係做咩??

巴打有得IN?
想問下placement番銀行係唔係多數番5日?

Hsbc 係
有冇人in中國建築

RSM已經派完第一輪offer。
第一輪大概6月頭or中開始返。
之後有可能有第二輪,但位極少。

巴打指同period嘅第二輪?

第二輪應該7-8月
唔清楚會唔會開
有冇人in中國建築

邊科
有冇巴打今日先收到Hang Seng FCC email

Interview?

Written test only
明明有巴打月頭就已經收到
有冇人知個format係點

好好温書 mc +case study

Hsbc 係

有冇聽過邊間銀行intern要番5.5日
有冇人收到領展個interview

利伸:文科被人派去in marketing

我都收到但唔係marketing

巴打佢係電話定email通知

佢係打電話問你呢個部門得唔得,再問你有咩時間ok ,先send email confirm
有無人今日in美國萬通intern
利申:in完走左

仲等緊呀,耐到

仲等緊呀,耐到

你邊組
我A,group interview無講過野

仲等緊呀,耐到

你邊組

我B, 你組幾多人?我組十七人,有一個講唔到

仲等緊呀,耐到

你邊組

講唔到果個我識,佢唔講係因為佢唔識講廣東話
有冇人in中國建築

邊科

你邊科 幾時in

仲等緊呀,耐到

你邊組

唔識講廣東話
咁慘
我16人,屌啲人搶到

有冇人in中國建築

邊科

你邊科 幾時in

屌連中國建築都無interview

仲等緊呀,耐到

你邊組

唔識講廣東話
咁慘
我16人,屌啲人搶到

我好和平,一開始十幾秒無人講野,之後先輪住講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞