2017 Summer Intern 討論區 (4)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
屌 好撚灰心
面試下下都出到母雷公咁遠
In完又要漫無止境咁等
等嘅時候又要考慮繼唔繼續報其他
好想把心一橫就咁算鳩數

冇offer揮手區 準備跳樓

巴打讀嘅科一定要做intern?

冇intern=畢業就失業
gpa已經冇3
日日失眠好焦慮

三大 gpa唔過2.5 有個普通offer
唔爭最熱門一線果d
爭d二線intern其實都會有offer
加油巴打

其實仲有個concern係將專科嘢吹到自己乜都識
咁好彩真係收offer嘅話到時做唔掂就真係shame
所以好多都卻步咗
有冇讀acct既巴絲報左BDO呀?

我自己sd email去apply過 石沉大海

我見佢冇出official openings

bdo summer 得referral
今日收到兩個interview

咩公司 加油巴打

多謝 Kpmg 同 hase

想問kp係報左乜dept 同幾時填 availability
利申 三月尾填完 availability 重等緊

我都係 上個星期hr打黎問availability 今日出interview

巴打係audit? 要in

bdo summer 得referral

Jijis之前有official opening 喎好似
想問kp ap test 要做幾多到?
35838083 有冇人知係咪shinewing hr電話

應該係 Jacky嘅電話
係3583 80XX

祝你好運

佢問完availability 之後話我個period ok, 之後會搵我interview
但問題係我一早accept 咗另一間second tier offer 佢都預咗我去返 點算 照in定點

不如tg你

巴打, 請問知唔知shinewing面試內容?
有無人報左dairy farm
有無人報左dairy farm

前兩日先報是咪已經太遲 依家去到咩stage
五月頭都再無interview/offer真係跳樓都唔掂
有冇人知BOC SUMEER TELLER點 in法
五月頭都再無interview/offer真係跳樓都唔掂

而家由深水埗碌去屯門in
有冇人in左港燈
唉,等消息好辛苦
有冇人收到hkma 1 year placement banking supervision department既offer?
有冇人知hkma interview之後幾耐會出offer?同埋會唔會有reject letter?

巴打咩background

三大過3.5,in左好耐但冇offer有冇人知hkma係點

I also interviewed for HKMA but for the AML department but no news yet

Aml 出左offer la 巴打
朋友拎左

巴打,你朋友幾時interview幾時有offer?知唔知BS出左未

佢4月7 in

Bs 唔清楚 但其他risk department都出哂
含啦,in HA既人全部full suit, 我牛仔褲

巴打

巴打

又係我

咩公司 加油巴打

想問kp係報左乜dept 同幾時填 availability

我都係 上個星期hr打黎問availability 今日出interview

Advisory 唔知audit要晤要
HLB audit係咪一早in晒?
HLB audit係咪一早in晒?

我琴日先報咋

咩公司 加油巴打

Advisory 唔知audit要晤要

Audit唔洗in

巴打

又係我

有性格 咁先係人才
有無人in緊恒生digital trainee

我兩個禮拜前IN咗FINAL IN,你有無IN到吖?

係咪個graduate program?? 問左啲咩 同埋 知唔知人工大概幾多

係graduate program黎架。人工幾多就唔知,interview都係問下CV、性格、對digital banking既睇法同了解。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞