甲亢病者請入!

1001 回覆
27 Like 0 Dislike
我食完第二次之後

變左甲減

跟住一路肥落去

寧願冇食過

放棄人生

好撚慘
唔敢打,邊度見到指引?
記得之前有個甲低打完死咗
我食過一次 依家日日都要食一粒補充劑
我1.5 粒。。。

要食一世

但我有時唔係好記得食藥

記性好差。。

要靠d食藥app
你做得預左要補充wor
1.5粒應該唔係好嚴重炸喎 個醫生同我講話我一粒既份量算係好少好少
我飲完碘依家個數值係正常偏低
我睇過呢個咋

據悉,衞生署明天會公佈有關接種疫苗的具體指引,就多種不宜接種疫苗的情況列出具體指標,如血壓長期高於160,或下壓長期高於100;糖尿病患者的糖化血色素長期高於10%;患有未有受控的甲狀腺問題;或懷疑患有冠心病,例如跑步時氣促、胸口痛等,均不宜接種。指引適用於科興和德國BioNtech兩款疫苗。

https://hk.appledaily.com/local/20210311/YOA7X35G2ZGZREU2L33GLENL6E/
我其實係甲減 宜家開始隔日食一粒藥
但之後抽中幾次血 D指數都係唔穩定
想問下你地甲亢果陣有冇好易肚痛肚痾?
甲亢嘅時候啲便秘好返晒
係幾多mg一粒呀?
我之前一日食一粒50mg,依家一日一粒100mg
但食100又會高左少少
食50又會唔夠
會呀,之前睇過啲資料話都係佢啲症狀嚟
不過好似唔係個個人有
係咪個醫生控制份量方面做得差?
有無人好番之後可以做到矯視
我係做左矯視之後發現自己有大細眼
利申 千幾度近視 塊鏡厚到甲狀腺上眼都唔知
打完肉毒隻眼都係冇變
你眼皮戚起?有無得直接開刀
我有一排係咁喊,搞到我以為係喊腫咗無理佢,好on9
我之前都係呀!!打左我7千幾,日日期待佢有變,點知到頭來一場空 勁sad
咁巴打依家點呀?做左手術未?
外觀慢慢好返啲,但我估唔會同以前完全一樣
甲亢好返我就會搵人切走啲眼肉,你呢
我好彩啲,淨係一隻眼皮戚起左,淨係做個眼皮手術就得,依家變左一隻眼單眼皮一隻雙眼皮
同埋個傷口我處理得唔好,搞到依家有少少腫不過都好過之前好多啦,之前大細眼嗰一年fd又唔敢見,相都唔會影
我隻眼一個月比一個月好嘅
希望可以好返晒

點解會整到一雙一單嘅⋯⋯
如果你本身係雙眼皮
照計放落嚟應該係單變返返雙㗎嘛
我本身係單眼皮有事嗰隻開左刀變雙眼皮所以依家一單一雙
巴打係咪要做埋嗰d敲碎眼骨既手術?之前有事嗰陣研究左好耐,係咪好痛苦架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞