[露營JJ]仲唔到我開第3個po?

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
係咪四季都啱用?
想整個普通cot one咁就唔洗買充氣
插腳當櫈用又可以帶少樣
Cot one連腳差唔多$3000,而cot lite只係$1500度,真係好難決擇
營: lg khufu event (2017 ver.)
Astron 2+ 2.5營夠大又簡單 不過少重
packing size 比吹氣地蓆大好多,又重好多WO
但差唔多唔會爛唔洗保養,5,6年前買過啲吹氣都係一次就玩完
想問下 helinox chair zero 係咪停左產?
見好多地方都無貨
用緊cot max
想買兩人營, budget 3000
有無好推介?
想無咁易撞又靚仔
msr hubba nx 2
有冇人用緊gogoalgoat既金仔

見佢而家好似有優惠,想入手
Lm
如果你要用黎做背景影相既話,我會建議你買

如果用黎訓既話一句comment:好睇唔好用,考慮埋佢既實用面積先,有需要既話,問下身邊有冇朋友用過或者正在持有
同埋佢D單人金既空間不大,有唔少comment 都係會貼面
大金就都係果D 難起,有排執咁樣
況且佢D 優惠間唔中就有,考慮清楚先再買都得,唔洗為左呢次折扣就即時俾錢,大部分營既二手價都跌得勁
同價位既金仔話可以考慮下luxe、自由、靜星、三峰、宅作

同埋好多人行山其實唔用行山杖,結果又係專登帶枝桿去起營,所以唔好為左個重量而專登買金仔,同埋越多邊既金就要越多釘,廠商既重量好多時都係不連桿同釘,呢個位可以自己留意下
或者你係定點露營既話,落車最多行15分鐘果D,可以考慮其他款,空間會比你用金仔爽
如果MSR 就一定易撞,
試下睇下nemo, big anges ,相對MSR 冇咁多人用
忍唔住啱啱都入手了
只要接受到佢大舊同重既話,佢的確係幾正既
$1K 全黑,2手都要睇彩數
其實露營櫈香港買仲有咩選擇 唔係snowline就helinox 仲有無平價少少又唔係中國牌子嘅選擇
Nemo
迪卡儂?
Snowline M3真係咁鬼好賣咩?
周圍都揾唔到
台灣野owl camp
換金仔純粹想搵番香港牌子,聽你咁講應該都係買返Luxe

平時都係一個人,所以係會帶行山杖,不過唔會去x位
周圍都有喎淨係funshop同reecho都就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞