[露營JJ]仲唔到我開第3個po?

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
漁護署 新聞公佈 25/9/2020
「郊野公園內的燒烤地點及露營地點已關閉,在此期間不得進行燒烤及露營活動,直至另行通知。」
https://www.afcd.gov.hk/tc_chi/publications/publications_press/pr2396.html
lg 係咪custom 先made in japan?
啱啱買左套單人thermostack combo飲野保溫唔錯
兩個煲嗰隻?
想煎嘢要另外帶多個煎pan
買啲個蓋係煎pan 可能好啲
睇你點用
yes 你啱
有無2煲1煎pan推薦

trangia好似都多人講 但用唔著酒精爐好似哂左
我自己就係用緊soto 兩個煲嗰隻
當初諗住勉強煎到嘢 但好唔就手
同埋個蓋有窿 當碟用都炆炆地
係煲麵倒水方便 同成Set輕少少

2煲1煎 嗰啲有得就咁買 唔一定trangia 嘅
4人金仔中間既延長pole 可以係邊到買 想駁長支行山仗用
香港露營其實駛唔駛睡袋
一直都開
年頭去無開所以問下
Thanks!
秋冬要, 同埋睇海拔。
咪同hapi sil差唔多
我驚凍,夏天都會帶
成set港紙4500左右喎咁都差唔多?
印象中得khafra hb同khufu hb係中國製
宜家西貢碼頭仲有冇快艇岀沙灘
買trangia cookset 唔一定要配佢原裝酒精爐用的
我擺GAS、電油爐度,都一樣咁好用

同埋可以只係買cookset ,唔一定要連風檔買
我自己鍾意一枝長pole,或者2枝行山杖綁埋一齊

半夜會涼,加埋有風,甚至覺得凍
Thanks 另外想問下我爭耐之前買左個靜星風吟4(好似係雙硅物料),一直冇用。連膠水都未痴,而家想痴返但唔見左支膠水,可以係邊到買返
一個羊33800
一個35800
咪差唔多
Btw定我地搭錯晒線
我諗係
一開始嗰位巴打睇緊啲2000hkd內嘅營

我就話lg 啲營雖然made in jp但計返等於一個double

30000幾羊加埋個內帳計返港紙4k幾應該無計錯
Google Seamseal 膠 ,平平地好似五金鋪都有得賣,專用可以search gear aid seam grip

淘寶冇記錯嗰啲都係五金鋪野嚟

想問下有冇好似幅圖咁矮身嘅凳?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞