[露營JJ]仲唔到我開第3個po?

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
個人覺得有啲失信
Btw 希望佢montbell啲野平啲
呀!黎緊中秋想露
想揾隻輕d既天幕
有冇咩好介紹
岩岩入左隻Luxe 500s, 1.7kg
兩個人用好似太大同重
如果你要500S 5*5咁大既話,仲要銀面都好難有其他選擇
睇番MSR ,big agnes 都係咁上下重量

細塊D,luxe 就睇下佢D silicone/sil-nylon 既tarp

普通3*3既話,各大戶外用品鋪有售,
有D 就冇銀面,有D 就有銀面
例如新經緯有D 自家品牌既
funshop 果D 少上唔清楚
英昌搬鋪10月先再開

想追牌子既話,MSR 100wing 3*3米 500gram 左右
Hilleberg tarp 5, 10睇型號、布料,約1至2磅,佢寫就隔UV,但冇銀面,我冇買過,唔知日光下用曬唔曬,熱唔熱

淘寶就自己搵下三峰、自由之魂

另外見到有黑色銀面天幕,4*3米,8百gram 左右
有興趣既話上FB搵@eeexploerrrr
唔咁hard sell la
買返400s
唔該哂Ching
佢賣montbell真心on9
Overlander都平過佢
搵緊啲一人金仔
想盡量高身同有前廳空間
Luxe V4 V6冇貨 得mini peak考慮緊
(唔明本土野點解冇留貨俾本土

之後睇中DOD隻一人金仔
夠高(中間183)夠空間
有冇人知邊度有米色?

巴絲仲有冇其他建議?
(有睇過ggg同自由之魂同靜星)
Locus gear
我用緊自由之魂晨曦。單人版有個好大既前廳,唔過1kg。幾好用
有冇人有用過呢個 X-MID 2P TENT 見佢好大又輕好想買但係怕難setup
https://drop.com/buy/drop-x-mid-2-person-tent-designed-by-dan-durston
lm
soto cookset點睇?有無巴打用緊
就咁睇唔會難起過金仔

之前都有考慮過但冇記錯係pu,諗住長用,所以放棄咗
budget夠就一定自由之魂
單人金仲可以諗下six moon,差唔多價位

量產版locus gear Khufu 都可以諗諗
留明
Made in China同made in Japan 自己諗
金仔的話 Locus gear 係皇道🤘🏻🤘🏻🤘🏻
啱啱先入手左隻khufu sil
Khufu sil嘅話先made in Japan,同佢本身睇嘅幾款野個價位差成個double有多
冇留意材料 再睇睇其他先
唔好意思啊大家,想請問下依家啲露營地點開返未?
我個mount snow -5°C睡袋係全黑呀
壓縮之後1.5卷廁紙大細
8年前買 用到而家 好似喺英昌買(~$700)
你去英昌或者mount snow hk問下

之前10°C 帶上大東山露營 夠做有突
如果仲係擔心 可以學我
本人都係十分怕凍人士 會帶桐灰暖包
瞓之前dump幾包入睡袋 包保你㷫恰恰
親身試過lasting到高溫12個鐘。。。。
唔信你買包返屋企試下 759有售
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞