[露營JJ]仲唔到我開第3個po?

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
感覺你地好似玩開LG 想問下呢 LG 隻dcf 係咪黑色都有分幾種? 我見佢官網個隻dcf-b 好似唔係咁深色
但有時見到人地d相又會好深色,係咪要custom dcf 顏色先會做到呢個效果
helinox ground chair
或者直接買翻圖中alite mayfly chair
據我所知,本身搵dyneema間廠整布可以跟返pantone隻色整,所以有機會有些少唔同
LG都係睇左一排,我都想玩
1. silicone呢種物料,香港叫矽,中國叫硅
double silicone =雙面矽
2. 唔見左枝野既話,去買枝透明玻璃膠(100%silicone果隻,自己睇清楚個成份),再撈D 白電油(zippo 火機油夠晒),兩樣撈埋,我多數開到茶記白湯咁稠,再搽上去線口位就得
3. 唔想煩既話,好多戶外用品鋪都有果枝膠水賣

其實你只係好天先露既話,唔搽膠水都冇問題,因為佢係防止大雨時,D 線口位會滲水咁解
helinox ground chair 幫到你
多謝巴打學到野,原來叫矽
就係見好似alite mayfly chair香港冇貨
之前同朋友去都冇諗過枱櫈嘅問題
到而家自己諗住買枱櫈
覺得矮枱先係有feel
所以諗緊買張矮凳好似好啲

多謝巴打提議
話說呢度啲師兄真係有問必答
用緊DOD,質素幾好用,係重左d(2.5kg)

米色可以問返香港代理有無(funshop)

佢話冇晒米色了休閒露營2.5ok啦
之前用開迪卡儂仲重
Btw 想要張凳
想問下有冇黑色/灰色嘅充氣床介紹?
Nemo聽講好舒服但啲色我麻麻
klymit有黑色 但應該要搵下邊度有得賣

sts好多型號都有灰色

不過無限budget都係買nemo tensor好,應該係輕量充氣床裡面最舒服嗰款
有啲野圍住
營地入面如果有水喉會熄
有人巡/投訴,就趕你走(要有心理准備直接收告票)
Thermarest neoair topo有冇人試過?
Nemo tensor好似得黃色
中間支pole係用邊支?幾高?
矮櫈你試下坐先,攤住個人咁坐係舒服
但係坐直做野、企起身果陣好辛苦
全部營地都唔開?
以為解封左添
原裝果支183mm黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞