[露營JJ]仲唔到我開第3個po?

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
想問下有無邊到可以訂製地布? 最好係tyvek 料
淘寶/外國買張返黎自己剪啦。
呢排有咩場可以去
我就幫襯luxe tyvek
屋企/墳場
tyvek luxe同six moon依兩張我都有
質地六月亮贏 但luxe 有位比你落釘就方便啲
但轉咗用polycro 單人先47g
香港有得買?定都係上亞馬遜
耐唔耐用?
香港比較難搵 有都係啲人online賣
six moon/ mld官網有得賣
amazon應該都有 你可以search下
我覺得幾襟磨 啲鬼佬粗用一年都係穿個細窿用膠紙就咁補就算
但起營前最好清下地下先
想問下巴打呢set手磨咖啡係邊買好想要
感謝巴打
新手買曬野諗住試下去大嶼山露
點知就遇著7月中封營地
其實去d山卡啦既官方營地照露驚唔驚比人捉
其實如果係香港做一間租啲中價位營具嘅租借會有幾多人有興趣,見好多而家租營具啲舖頭租嘅都幾差下
見台灣300蚊租hilleberg
但個問題係點同堆租大陸野嘅鬥,人地200蚊一set
自己衡量
真係要露嘅話上網search下嗰幾個大路非官方營地
三月尾封場之後個個星期個幾到都爆到七彩
其實我覺得個價只要係入門接受到嘅應該ok,例如500-700一set 兩個人。咁其次就係你可唔可以展示到個帳篷嘅特色係咩,例如日本牌子啊 外觀個d應該比較重要。咁其實都應該吸引到好多租營打卡嘅人
如果租金貴既話,又冇咩人會有興趣
租金平既話,又係租埋D cheap 野,

所以相信好多新手會情願自己買一SET 平既黎玩
同埋租返黎,又唔知有幾殘,或者租客又難檢查,陣間大家又話邊度爛果度殘
我覺得租既人唔會好多
大家有冇咩黑色營推介?
LG / anima ?
背囊有無好介紹? 用緊農場 2 DAY 唔係好夠位
都係osprey, Gregory, granite gear個d?
都係osprey, Gregory, granite gear個d?
Terraframe
UL既話Zpacks, MLD, Six moon, 山和道, Hanchor
大個啲又想輕既可以考慮Granite Crown2 60
傳統重裝既話都係Osprey, Lowe Alpine
我用開Zpacks nero同Osprey kestrel 48
我base weight最輕做到3kg左右,最盡試過用21L backpack去露營
所以osprey都無揹好耐
抵玩既仲有ULA隻CDT 先百幾美金 但最高負重係8kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞