[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(18)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
用緊隻A2 amazon減價買,冇病冇痛
比我想像中多人買水AMP
線、耳牛、喇叭應該多,估唔到AMP都唔少

但我隻AMP 1XKG,運費都2K,仲計緊夾D咩一齊會抵D
香港代理定價咁閪,仲以為10幾年前消費者要靠佢地
呢樣真,俾完2K運費仲大把水位
應該冇問題
呢度真好。有問有答
me 尋日去keyboard post 問野完全無人理me
終於諗返起
之前係咁你試過aonic 50?
好似唔錯咁
巴打你想搵咩keyboard
唔係。我岩岩買左隻Realforce PFU limited.
佢本身用45g silent Topre switch. 但都係有少少彈簧聲。想lube 下佢。但因為Topre 其實即係極致版嘅薄膜keyboard. 係switch 下面有個rubber dome. 想問下啲keyboard 大佬市面上有咩lube 唔會硬化rubber 者
想知入耳 耳罩一起開ANC會否
店員講野一樣聽到
一般減少1khz樓.下?如果冇記錯

可以一試
印象中Sony係連人聲都cancel埋
300USD
手上最貴都係ducky shine 7
公司用Corsair 靜音紅

點解唔買普通靜音紅再上油+keycap silent ring?

電容式香港好似冇乜地方有得買?
DT250播歌ok隔到人聲
但風扇冷氣嗰啲噪音就唔及ANC
有減低但都有少少

ANC隔到啲低頻噪音 不過人聲就會明顯左
屋企冇入耳有ANC
反而穩定頻率嗰啲聲音我可以用專注力無視

忽然大細聲嘅鼻鼾聲音就頂唔順
雖然我都係用realforce,但咁深幫你唔到
反而想問下邊到KEY CAP多D款,用咗好耐想換下
之前去試adi-2 dac見到佢竟然有6xx demo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞