[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(18)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
慢慢升級不如一步登頂,我部M-DAC未壞唔係都想換
如果有咁多筆直我寧願換多幾副耳機

終於到左

買耳筒送衫就真係第一次試
試過先知
請問想係耳牛玩到iem嘅人聲同分析力係咪難啲?
大約6-7k有咩介紹

睇過下denon d5200 好多人都話分析力唔係特別高
都係,換headphone改變最大
不過唔換就係愛
同意
有無聽感分享,正嘢
iem 人聲同分析力 唔會覺得好過耳牛.

你聽開咩iem 覺得佢有啲咩特點係鍾意嘅,呢度啲巴打會推介啲近似嘅耳牛比你.
Grado 正嘢
之前試隻225同埋125就覺得好岩拎黎聽閃靈嘅歌
但呢隻HEMP岩岩到手直接拎黎聽就好似冇咁岩聽

如果要我講呢隻野嘅聲嘅話, 一聽就覺得個聲場好開揚, 至少比我個58X開揚。 聽鼓聲意外地幾正, 可以好清楚咁聽得出啲鈸點打
暫時係咁多, 聽多陣先
調返轉,iem做到耳牛嘅人聲同分析力係難啲
淨係結像大細都差好遠
唔同headphone都有唔同風格,咁啱只係D5200並非重視分析力個d
如果 "講耳牛玩到iem嘅人聲同分析力係咪難啲",可能係冇試到d重視分析力 headphone

6-7k 可以試下 T1 2nd,不過要買amp
另外值得一提, 要夾就夾部細力啲嘅機
我用A4BL唔開high gain, 開到10點已經覺得好大聲
本來諗住試過隻225同埋隻125都咁岩拎黎聽METAL就打算買GRADO嘅耳筒先諗呢隻[member]同埋因為有草/member]
所以都係你講呢兩樣都岩
good me未聽過Grado 恭喜恭喜新玩具
HEMP係用邊隻改出黎?
我都算係多係金星買嘢,價錢算ok. 不過佢又賣行貨又賣水貨,買之前一定要問清楚.

唔知點解從來無興趣試Grado, 其實外型我幾鍾意。 Grado係咪全部都係on ear?
想問下想買MDR 7506試下
知唔知邊到平啲
用左幾年K240S岩岩壞左
玩過T1 第一代,分析力強 人聲密度高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞