[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(18)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
好似有啲大隻啲嘅model係over ear, 但我對呢個牌子唔係好熟, 剩係知GS1000, 2000, 3000同埋PS1000, 2000係over ear

上網見過人地話可以換耳綿變做over ear, 我再搵下其他人嘅分享文先
官網冇講, 應該係新design黎
BTW 隻HEMP嘅聽感同125, 225都好唔同
未試過grado啲木殼,戴過325好似金剛cool夾到頭痛
https://www.youtube.com/watch?v=UoBPNTAFZMo
https://www.youtube.com/watch?v=DxQc6u2f3-0
上面兩條片用咗同一個方法嚟搵mp3 lose咗啲乜
方法係將一個wav轉做mp3
將兩個tracks疊埋一齊, 對正兩個wave form
將其一個wave form反轉, 相等如兩個wave form相減
再一齊播
咁播出嚟嘅嘢就係mp3失去咗嘅聲音
咁入面除咗高頻聲,重聽到啲人聲,同唔少應該係效擊聲
大家可以參考下

佢哋用嘅software係Audacity, 可能早就有巴打share過
如果想試可以去可以去down嚟玩玩, 佢係免費
我有時會用Audacity gen啲奇怪tone出嚟試嘢
佢啲function我唔係用得好多
-0.2巴應該熟行好多(不過可能用pro啲嘅software)
https://www.audacityteam.org/
咁隻HEMP應該一樣咁夾
個head band同一個款黎
係喎 點解我諗唔到呢個方法
啱啱用耳牛聽
發覺都仲係痛
姐唔關airpods個模事
而係我個人有問題
咁就仆街了 仲想入uerr cm
都唔知整唔整好
咦係喎眼殘不過短啲用到嘅話我會揀短嘅算,紅色線睇落靚啲
入耳嗰邊有所謂嘅女毒
就係偏音果一種

腦內播放嗰陣感覺入耳式會比較強
睇下醫生?
巴打小心係中耳炎
病向淺中醫, 快啲去睇醫生
應該都要睇了
曾經中耳炎過
後尾唔知有冇醫好
好既 唔該巴打
同軸線係咪都係用到就得,不過問親啲人都話有分別,諗住買條駁cd機同dac用
係。確定係75ohm 就用得, 平貴無分別
原來係咁
如果買二手黑磚,係咪應該只買有一年以上保養嗰啲
我見而家買全新有兩年保

嗰啲半年保機仲賣5.5k,+1年保差唔多6.5k
如果係咁不如買全新仲好?
買全新仲好,一定有保養先
早排好似聽過全新好似6k尾
如果全新6k尾 2年保 我會買全新
Player好似好少壞 多數見都係壞插頭
個人覺得有冇保都冇所謂
你冇筆值就買就完保既
有筆直就全新
全新好似加加埋埋有兩年半保養
同埋有送金寶線, 保護套
睇你覺得條線有冇用啦
冇用就買二手
送金寶線好似係金磚
咁姐係我記錯
咁都係買二手抵得多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞