[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(18)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
sorry 好似淨係支咪有用
耳機唔會有anc功能
推平板就難d
大阻抗headphone應該係有聲出,不過要扭到好大volume
咁樣黎講,可能Shure aonic 50 比較優勝
Bt 行5.0, 本身都係type c 轉3.5mm
有啲想買Audiobyte Hydra Vox,但係......
話說唔知係咪我問題, 我adi-2同da250都扭到40db樓下先ok
64 audio 18t?
非常討厭。所有64 audio 嘅我都覺得好難聽。
唔可以淨係睇spec,始終anoic 50剛剛出,spec一定新
睇睇下 入耳大部份9khz打後開始跳水
tia 太尖聲?

da250細力過adi-2 dac
上次試夾HD800s我扭到去-2x先夠聲
adi-2 dac通常-36已經好大聲下,係一d錄音試過-2x先得
仲以為得我覺得64難聽
你係唔鍾意player個DAC?
你部player有無得usb out先?未必部部都有
或都有無其他digital out?應該會穩陣D
64 audio 太多bass. 佢啲bass 多到連啲mid 都係bass. 跟著啲treble 一堆野咁
我有fd 話正,我諗住去整隻A12t cm. 試完嚇撚死,舖頭話u18t 少啲bass. 我試埋。。都係垃圾
屌你300 蚊都唔會買
真係好撚難聽,直頭錄得更好嘅碟,用佢聽都可以做到好難聽
你唔係特別想換DAC,用埋player做DAC咪仲方便
直接駁AMP就用得

黑磚我反而成日聽既係,駁電腦做DAC
不過我諗呢個級數,應該有得加DAC既
8粒mid 8粒low
個人聽感。 真係好垃圾, 唔明點解咁hit
我用垃圾野。無咩iem
SPL Phonitor
理解/練習多咗?
所謂金耳朵其實可以train
普通人根本分唔到幾多Hz高咗 幾多Khz低咗

玩得樂器或者相關工作
接觸多會聽到細微分別?
點解我又覺得ok喎
你覺得邊個位唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞