[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(18)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Ducky都係幾百蚊,keyboard都係平有平玩
LM
呢到D耳牛,都無幾多隻平過一個realforce啦
只係將D錢洗係邊到既問題
一塊靚keyboard起碼玩到幾年
利申用緊roccat隻suora用左四年都冇壞過
我部舊Ducky用咗成8年先壞咗一個left shift
終於藉口買新野
另一部Ducky one 5年仲未肯壞
唔中意靜音紅。 我剩係filco convertible 2 都有4 隻 2 隻青, 1隻紅, 1隻啡

我第一隻買嘅mechanical keyboard 係razer blackwidow ultimate 青軸, 用左幾個月就keyboard 會自己亂出字。 之後第二隻係Ducky Shine 紅軸 第一代。 簡直兩個世界。 之後買下買下都買左好多
最近都訂左隻 kbdfans 87XMKII + Kaihl box brown switch 試下玩自組
但未諗到買咩cap.
靜電容kb 香港買到 hhkb, leopold 同realforce
但款唔齊,色唔齊,成日無貨
Topre軸要換cap真係唔多選擇。 房間好似有topre -> cherry mx adapter買。 換咗就多好多cap揀

同埋RF 嘅PBT cab 都係RF嘅體驗一部分, 係衰在spacebar係ABS.
RF 原裝d PBT cap都好高質.
安全理由,所以ANC唔會勁到乜都聽唔到.
Airpods Pro 啱啱出果時個ANC勁到爆炸, 基本上乜聲都聽唔到。
唔夠2個星期就出咗個新firmware 弱化10倍
俾用戶屌到飛天.
原廠CAP係幾高質,用咗幾年都無甩字/磨平
本身都想換原廠CAP但轉下色,但多數都係得SHIFT/CTRL果D KEY
RF原裝有賣其他色嘅keycap.但個人覺得唔靚...
https://www.realforce.co.jp/en/products/R2-US-KT/
試吓AirPods Pro出面加埋呢舊
可能因為咁,無乜人入貨
基本既黑底白字/白底黑字都無
屋企有 唔夠10分鐘耳仔邊出晒汗
好撚辛苦
耳罩隻膠完全唔透氣
邊有房先得㗎 我同老豆訓屋架床
家姐同老母訓

叫佢訓教條舌頭頂住上顎閉口訓教都唔肯
鼻鼾好撚大聲
出街我加開呢個
連KB 都無貨啦..更何況係配件。 我買RF一係去日本時順便買一係就淘寶。淘寶都平過香港個價價錢. 日本就最平。 求其係Yodobashi或者Bic-Camera買已經平香港買好多.
有冇crack版?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞