[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(18)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

真transportable
個power supply好似電腦dock咁
本身淨係諗住買300
不過有幾間都話sony已經唔派貨,淨係入到507
我唔想買水貨,自己又唔鍾意507行AN怕lag
最後得返wm1a可以俾我揀

想問一問usb dac係乜鬼嘢嚟?

px 501 完全唔掂 350度要成分鐘先去到
而家呢一部開機打五丶六秒就夠做
一掂就熔到
想問吓新手入門2-3k有咩推介?
追唒post,見到好多巴打推介hd600/650
借過朋友隻hd660s,用過佢部ifi Nano Black Label推,發覺幾好聽想問下幾隻model有咩分別?買邊隻抵玩啲?

本身有玩iem,有部zx300,用嚟推耳牛會唔會唔太夠力,駛唔駛買過隻dac?
依排個fd都有向我推薦過ifi zen dac,因為佢都諗住換
依家考慮緊入唔入耳牛坑thanks各位巴打解答
電腦用dac解碼播歌
買完耳筒前端其他嘢會自己出現,唔驚
將部DAP連落部電腦到, 用部DAP做解碼
簡單黎講姐係你用電腦聽歌睇片, 啲聲係由部DAP到出
成分鐘咁過份
難為巴打忍到
不過印象中goot冇咁廢,大學lab個套goot平野好似20秒到就得
正解
多謝師兄一直解答我問題
zx300 3.5細力,4.4會好d
不過HD600個d都係用大力d嘅player或者用amp推好
HD600/ HD6xx抵玩過iem
我覺得HD660s冇HD600/ HD6xx咁抵玩,雖然易推咗但係貴成倍
HD660s不如HD700好過,如果揾到

有巴打話過HD600同HD6HD650)係差條線唔同
所以我覺得邊隻價錢啱都買得,唔應該差好遠。之後線換又得,雖然我覺得原裝線己經好聽

平d又想bass多d就HD58x,易推,不過HD6系整體質素好d(係少d bass
有巴打話過HD600同HD6xx (HD650)係差條線唔同
睇返樣,以前lab應該係用px 501
正,買返對試下先
Thx師兄解答,清楚唒
岩岩諗住係massdrop㩒隻6XX返嚟,220usd
原來唔送香港,可能因為武肺
睇嚟要再等一排先
用轉運,e.g. buyandship
drop不嬲都唔運黎香港
搵集運啦
發覺呢到定期就轉另一隻耳牛牌子討論, 係咪有預謀咁引人買耳牛
IEM POST咩你估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞