有冇人可以好具體講下 中左武漢肺炎會點?

670 回覆
1278 Like 61 Dislike
痊癒後肺功能得返三成囉
唉..我同學父母好多都中咗走埋
呢樣野好睇年紀
其實佢講到第三身好似完全唔關自己事咁
都係因為自己同身邊既人冇事姐
試下佢中左睇下會唔會仲講經濟
永遠企係冇事果邊諗野
梗係覺得好多野係多餘左
但你憑乜可以永遠企冇野果邊先
肺會白
咁其實係咪姐係中左都冇事?
咁我地咁驚做乜
連登仔百病不侵
武漢病毒勁在傳染力,講緊幾秒就傳比第二個人。
你可以話中左都冇咩事,死亡率低
但傳染力係幾次方咁上升,醫療系統壓力會頂唔順
到時冇病床,中左都冇得醫,咁死亡率就升。
咁講你理解到有幾恐怖未?

醫護人手係咁多就咁多,依家都講左,如果再係咁升,醫療系統就崩潰,到時中左就等死。
武漢肺炎懲治既 只係極少數犯左危害社會衛生既人
唔會影響港人依法享有既權利同自由
佢地係抱住僥幸心態覺得自己唔會中既咁多人死點會輪到佢,同埋你有冇發現個班大多數係無知婦孺?除咗無知輕視個病仲係特別自私
隔離po個巴打係堂食就有事wo...
Source? 咁快做到研究? 個病先岩岩出左半年詐wo
後生仔轉頭就好返有抗體
隻野專殺廢老 口罩帶下爬果d智障
識有後生中左除左發左兩日燒就咩事都冇
驚係驚惹到屋企老人家
老人家一中就好大獲
而你係唔知自己幾時中再惹到屋企老人家
中左你冇事冇幹冇病徵,都唔知自己有事
Wow impressive
不過巴打好似單純地問普遍symptoms
被自殺被浮屍過千單冇人驚,後生死亡率接近零,中左都冇病徵既濕鳩病就咁多人散播恐懼
信連登仔死得啦
當時個病毒係中國爆 咪有咁大吹咁大囉
事實就係根本等於甚至弱過普通感冒
人終有一死
希望多啲跟進既報導
最主要係因爲冠狀病毒而引起嘅免疫反應

https://youtu.be/E46_veB0DPU
可以睇下李永樂解釋下病毒係咩嚟

具體啲講 佢會為咗reproduce更多嘅自己而感染細胞 透過細胞分裂從而做到reproduction

但係不斷感染嘅同時佢又唔可以太快殺死宿主
如果唔係就感染唔到其他人

重點係佢係無生命嘅
因果有少少倒轉左

病毒都係生物,生物本能係求存,幾萬年演變令佢地知道殺唔死宿主先可以一齊共生,所以傳染性高既(例如感冒)都係攻擊性低,病毒為左生存先降低左自己既攻擊性
1個字講晒 - Just a flu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞