有冇人可以好具體講下 中左武漢肺炎會點?

670 回覆
1278 Like 61 Dislike
恐懼懼全面進場 好驚傳比屋企人 好驚個肺花晒後遺症 好驚好驚
唔識唔好鳩up
宜家d clinical trial regimen有幾個都係active treatment
香港醫學界都一路更新緊guideline
瑞德西偉係用嚟Suppress symptoms?
真係屌你都費事
呢啲咪真係答緊野
見到勁多連登仔完全無fc亂咁up又話中咗以後行步路都無氣 到底靠邊度幻想出嚟
醫療系統負荷唔到嘅話
死亡率可能會幾何級上升
無任何病徵 然後康復緊了

根本得廢老先要驚 呢個病
一黎 後生既死亡率近乎0%
二黎 4%係理診死亡率,隨時而家已經過億人染症病 只係未驗/好返都唔知,所以死亡率一定冇1% (例如美國估算已3千萬以上人中左招
沙士囉弱智 後生都會死、就算唔死都會有嚴重病徵 個個要入icu、中年死最甘

武肺? 大把人連感冒都冇就好返
笑死 連燈仔乜都9吹 明明大新分咩事都冇
變種殺傷力通常會變弱架根據流行病學
係傳染力勁左啫通常 咪9up啦
7成 即係對後生黎講=感冒
後生撚有咁高 近乎0 除非你肥胖高血壓心臟病
因為後生既根本乜事都冇 好多英國留學生中啦
個frd有冇俾人(包括佢啲frd)歧視?
我尋日少少頭痛 今日頭就唔痛 但有少少喉嚨痛好驚中招
其實老弱病人隔離咪得,佢地又唔會太影響經濟
手提點差電?
好多香港人完全忘記香港醫療資源係遠遠低過其他發達地區
連登仔:
唔止零病徵,好似係接近零病毒,傳播能力一樣?
啲人講到咁輕鬆 不如你地唔好戴口罩呀
怕被人歧視 咪同人解釋個病唔嚴重囉 睇下點
如果全世界最強嘅頭0.0001 % 嘅體格都俾武肺ko 的話,其餘人類寫定遺書都得
只要話係新型、仲要加個「冠狀」哩啲一般人平時無聽開嘅名,就會覺得好勁

殊不知流感就係一直跟住人類歷史發展嘅冠狀病毒
換個好似好勁嘅名就變到唔去自己搵答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞