有冇人可以好具體講下 中左武漢肺炎會點?

670 回覆
1278 Like 61 Dislike
阿迪達教波入決賽
推哩個

覺得基本防護要做,但唔需要極端化
佢地就算陽性都好輕鬆其實唔難嘅姿態
我覺得而家係怕大規模傳播的話
變種增強既機會就會增加
咁就難搞
台狗好多youtuber facebook page都係仆街維穩撚
目的係令人覺得非常小事
減低對財團既利益影響
所以你會發覺好多台狗page講既口紋都係一樣
有傳過Dybala有呼吸困難唔係輕症
唔覺得全城彌漫著極度恐慌,反而調返轉,係離奇地好多人覺得生活如常,一啲都冇二三月時嗰種氣氛,我又覺得好正常,抗疫做咗大半年,疲勞梗會有,基本防疫功夫做足就夠,相信好多人已經習慣戴口罩及常清潔雙手嘅生活,只係某啲人沒有很自律地小心衛生和社交距離,加上隻毒癥狀輕微咗又傳染度高咗,先至爆咁多

但情況繼續落去我覺得係有機會拖垮醫療系統,所以我認為自己做幾多防疫幾小心幾緊張係對自己同身邊人負責,你明知自己或身邊有人身體差就加倍小心,唔係到頭嚟苦嘅係你
咁講會比人話係熱狗
巴打走先 依度我頂住
流感既話死亡率都有0.1%

所以武肺係好撚嚴重
大把新聞你唔睇?
https://www.youtube.com/watch?v=xYjBTj3DUI4
你睇下依段野就知依條撚樣係收左咩營既錢
你條撚屌熱狗 唔使周圍刷認同喇
帶口罩係防你啲生滋熱狗傳染比人
死亡率低就唔使防護?
前線醫生就係因為你班自私閪 搞撚到屋企都冇撚得返
講n次
因為醫療未爆煲
但就爆
人地一早閘撚左封關
受控既時間做醫療更係頂到
香港而家個有封關咩? 20萬人豁免檢疫
咁多人唔戴罩周圍去
原來咁都叫台灣同香港情況一樣有可比之處
而家檢疫先多返都可以係到講死亡率
之前幾多無驗到而家先爆出黎
月頭中而家即死?
某啲連登傻鳩真係世界級
竟然話呢個病冇野
屌你
咁你出街咪撚戴口罩囉
係咁輕微全部國家都唔駛隔離啦
依家死亡率低係因為醫療系統負荷到咋
但去到一個臨界點就會幾何級上升
你睇下武漢 nyc抬屍抬到手軟
十足十啲19美國中部洲既極度保守白人咁
學樓主咁講 如果傷風感冒
就算照去返工返學 正常社交
都未必會傳染到俾人

中国武漢肺炎 有潛伏期 高傳播性
中咗冇病徵 都可以健健康康咁大規模傳染

醫療系統崩潰 咁由屋企人去照顧?
之後就到屋企人冇人照顧

中咗仲要唔一定有抗體
無啦啦有死亡風險
Keep住變種 同一直都未研究到新藥

點解經濟要停擺..
因為唔停嘅話 就會全部都中哂
再全部都返唔到工 再被迫咁停啊
認真啦
第一次聽人講對冇疫苗既病毒話可以中一次
所有治療副作用
康復後有冇後遺症長遠影響通通未明
同人講可以中一次有乜居心
而且病毒傳染性極靠高 e.g.空氣傳播
有冇諗過過百萬人感染
醫療系統崩潰有乜嘢後果
記唔記得武漢當全醫院都滿曬
中咗招都唔收放返落社區之後變成點
就係通街死屍同埋通街燒屍
乜呢啲係假架咩?
最恐怖係會搞到醫療系統爆煲,易傳染,多人中唔夠人手/機器醫就可能會令死亡率增加 ...
中左又得3個月有抗體,又會不停變種,一個唔好彩肺花左就一世 ...
美國有d 30歲既人就係覺得誇大左,最後中左死埋,真係睇彩數 ...
戴口罩唔止保護自己仲保護埋人地,春夏交季期照理係感冒高峰期黎,但今年少左好多人病。
熱狗收皮啦,公審唔係因為你無戴口罩阿,係公審你呢類人短見自私
師兄
當傳染病學專家都叫小心
成班lihkg膠人pr話中咗好過
點討論
日日block幾十個垃圾都討論唔到好嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞