有冇人可以好具體講下 中左武漢肺炎會點?

670 回覆
1278 Like 61 Dislike
識一個 康復後講野仲係好撚大聲 中氣十足
香港得0.5%死亡率
隻病專殺窮人
資本主義制度下嘅現實
D人唔敢守
係驚中老人家同長期病患
我覺得好有可能會變到流感咁,不停變異,永遠唔會有一隻長效嘅疫苗,毒性會經演化導致減低。經濟無可能永久停擺,從最基本嘅三餐,都係要有生產力先維持到。
人類要做嘅嘢就係回歸基本,戒哂啲唔好嘅個人習慣,教導下一代,要佢哋嚴格執行。eg. 隨手拎嘢食、捽眼
如果醫療設備充足嘅情況下 應該唔難好返
但醫療負荷爆煲嘅話 就唔同講法
無足夠設備 惡化機會就會更大
個問題係老弱既死,由佢死,搞到成個醫院冧晒。

正常人又要入廠瞓一段時間治療,無位畀佢,被逼喺屋企或者隔離中心等,咁佢又惹到其他人,咁成個社會都收皮啦
英國研究指部分新冠患者只出現皮疹單一病徵
http://news.now.com/home/international/player?newsId=398192&refer=Share
記得一開始睇武漢啲人冇病冇痛,好似正常人咁,但係下一秒就突然訓咗喺條街度,唔知佢最後有冇死到
唔係講緊搶野
係聚下都比人批鬥
去沙灘又屌
政府做所謂防疫既擾民措施都無乜所謂咁
去醫院食訓柯 又調理身體
普通生活習慣唔好 壓力又大既香港人 休養下身體好左都唔奇
無野
Just flu
你想有啲咩
中一次?愛滋你要唔要中一次?

係大爆發期間呢啲維穩post都可以過百正皮冇乜負皮

證明真正大爆發講緊過百萬果隻要開始
如果你有濕疹,唔好用有methylisothiazolinone 成份嘅洗頭水,沐浴露
好多超市,藥房有得賣嘅牌子都有
小心啲
策略嚟嘅,專登放風話佢中咗
第一 上連登問
中左一定屌閪冇氣扯哂霞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞