有冇人可以好具體講下 中左武漢肺炎會點?

670 回覆
1278 Like 61 Dislike
明明從頭到尾都係講緊唔好過度恐慌,恐慌係冇用的、唔好傳fake news吹到中左必死一世好唔返咁樣,個人衛生野要照做,就心安理得,真係做足晒都要中都冇辦法。

班恐懼撚就屌到人升天、唔願接受
理性討論得未
人地拎個例子俾人分析下又嘈
你咪搵個重症既例子出黎討論下囉
俾sample討論下都唔得
屈人帶風向
唔好理個傻閪啦 佢連自己講緊乜都唔知
柒左仲死撐
點呀,駁唔到就攞其他野黎講?
我占卜同佢個留言無關架喎

而家係佢係未講到自己舉個例子想表達咩喎
我咪問緊佢想表達咩羅
係條佢唔肯答咋

你覺得好輕微,相信政府,唔驚,其實無問題
大把藍絲都係咁啦
問題係條友唔敢承認呀麻
我問緊佢舉個例子出黎想表達咩
你又出黎幫人代答做乜
定你係佢黎?

重症例子>>你係咪半年無睇新聞,唔知死左幾多個人?你係咪住北韓所以無睇新聞
夠大把藍絲廢老驚到仆街啦 㩒lift死都唔㩒 戴晒手套又剩你唔講?

夠大把黃絲唔驚啦弱智 以為個個支那大媽唔驚係因為信政府咩
唔好屈我
我成個po都係指出中左都唔洗太恐慌
無叫人相信政府
而家係有人屌人戴罩係endorse政權喎
啊茂都知啲政策係想點
我戴個罩保自己心安就變左默許呢個濕鳩政府
又話番去納粹時代咁

邊個吹到咁大先而家
會去狗屋
你叫佢地點兜
你身體好姐 咁代表其他人吖嘛
我完全無講過100%會纖維化,

條弱智仔傷子情歌誤解完人句野,屈完人,之後話人柒左。

嘩,呢d咩野人黎?
嚴重呼吸會痛 24×7
都係o個句
科學上黎講1個sample代表唔到咩野
我睇唔到 唔知
同ward 6個後生都係輕症無花/少少花
無藥食
不過都有個呀叔一入就高燒左幾日
3隻藥都有食
你肯去接受嘅話
少數人重症、極少數人死亡,先係事實
武肺發生左大半年,全球咁多人中,到今時今日都有病徵同後遺症既新發現。

呢到d人自己無事就一口咬定個個人都無事。
科學唔係咁架大老
On9, 你自己喺荒島生活咪唔驚囉,你冇屋企人,咁公司呢?你出街接觸到嘅人呢,你會傳比其他人但你冇事,自私撚咪會覺得冇問題囉
我只會講,呢隻病係點未有結論,因為只發生左大半年,重有大把野會發現,所以小心d好。
恐懼同戴口罩無關 好核突係啲人戴撚晒罩又驚呢樣嗰樣 驚你就唔好出街
仆街啦你班 PR, 快撚D中呀你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞