有冇人可以好具體講下 中左武漢肺炎會點?

670 回覆
1278 Like 61 Dislike
你嘅假設係中咗要瞓喺醫院好耐先出得返嚟
根本就無睇有幾多人係瞓咗兩日無事無幹就出院
唔好集中focus重症
睇埋啲輕症先知道成個病係點㗎兒登恐懼撚
大撚把病傳染性致命性高過佢喇 (金黃葡萄球菌,肺結核)
又唔見你驚
合理既
外國之前咪報喜不報憂
結果d人就當無事唔怕
床位係咪無限咁加上去?
成日叫佢哋睇埋死亡率同康復率
個個就扮睇唔到
因為醫療系統未崩潰,所以咪好似好小事,同埋民鬥民未有武肺之前已經係咁,訓左幾耐啊
我幾日前開始肚痾流鼻水
呢兩日全身肌肉冇力
係唔係中招
可能有排多左復發case改左
講下又講好似無乜人講復發case全部住院少過兩星期
任何病毒入侵呼吸道, 只要係嚴重情況, 發生肺炎, 就會有機會肺纖維化
肺纖維化就好似肺既疤痕, 受過傷(eg.肺炎), 身體就會產生組織修復, 呢個情況就係肺纖維化 (除左菜瓜布肺)
成班港豬加埋兒登恐懼撚喺度幫政府護航
我咪講左囉, 睇上面啦, 叻唔切
屌你老母死垃圾

瞓完2日出返嚟嗰啲
咁張床喺咪封咗佢唔再開嚟收病人呀
關我撚事咩你講左乜春
傳染力勁咪勁囉 =隻病勁左?

流感感冒夠勁啦 年年都幾千萬以上人感染,死至少幾十萬人
你又真係on9
你知唔知之前復發果d就係住唔夠14日
false neg就俾佢地出左院
仲有果班留學生好多都係酒店 無周圍去先無大爆
個病講緊最少兩星期先好得返
住院幾日係因為佢地中左好耐 但最後先入院 個病毒量先咁低
後生正常健康既近乎0%
咁個兩日個床位無左就無左
點解唔盡力保一保唔好霸左個兩日佢先?

帶個口罩就比你地講到endorse政府覺唔覺得幾好笑
呢隻閪野勁在可以無病徵咁傳開去就吹到係弱流感
係咪要去到意大利級先可以叫疫病?
唔准你咁講
你竟然話武漢肺炎同感冒一樣 cctai會問你係咪熱狗
咪又係死啲廢老 勁過流感唔代表好撚勁

台灣研究 70%患者都係無病徵/輕症 廢過流感
傳染病學黎邁, 勁既病毒=死亡率低, 傳染力高
呢2樣野係相輔相成, 唔識野就死撚開OK?
老人家中個流感都可以死啦 三高死多錢重

後生大把冇病徵就好返 廢過流感
大把人中左都唔知 要驗先知 你話呢
係廢老/長期病患者就會辛苦啦
最怕係無左味覺
發覺疫情嚴重咗,更多廢老唔戴口罩
長者死亡率較高喎
真係嫌命長
個po有幾個熱狗左膠係度
連燈仔獨立思考 自己睇路啦
出面啲人仲想強制喺公眾場所戴口罩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞