有冇人可以好具體講下 中左武漢肺炎會點?

670 回覆
1278 Like 61 Dislike
3個月個抗體就無效了
真係睇本身身體好唔好,我朋友好後生30頭,但本身有d長期病...一發現有病徵時已經要入院跟住走左
問題係好似登革熱(新加坡風土病)同流感中完又中再中,日本同南韓好多單復發
變種又嚟過喎
新加坡大部份都係外勞+少部份新加坡国民
屌你 咁有錢驚冇人醫佢咩

香港醫療爆咗 你又冇錢入私院你就係咁先
又唔係咁講
初期早發現去到醫院有人照顧有藥食應該就好快無事
但如果拖下拖下身體免疫系統又唔好去到中後期先醫應該幾難搞
好簡單
就係嚴重啲同埋易傳染啲嘅流感
只不過呢個世界係exponential
所以爭小小就可以有好大後果
如果個病毒真係咁簡單 又點會有咁多人因呢個病死
真正搞鳩你既係併發症

所以長期病患或高齡會易死
因為佢地免疫系統比較虧
咁就好易有肺積水呢d併發症

其實依家冇藥醫

你抵抗力夠勁既
由無病徵到好返可以一條龍
好有道理
即係如果平時中傷風感冒都要睇幾次醫生先好個d真係小心d
反而想知幾年後會唔會肺比武肺削弱過易有肺癌
屋企人中過,問護士只係話傳染性極强,輕則咩事都冇等啲病毒慢慢消失好似感冒咁自己好,重則插喉個肺花到仆街,但如果係本身冇病冇痛抵抗力强嘅人好少發生。
好驚武漢肺炎?
https://lih.kg/2114360

後生真係死亡率極低,我覺得而家社會彌漫嘅極度恐慌嘅情緒已經過咗籠,再咁落去民鬥民嘅情況會加劇。

香港人嘅理性,喺哩場瘟疫入面好似唔見哂
醫療制度崩潰就會死亡率升 影響埋醫其他病
可能就入院屋企對面間屋好似有人中咗
唔理性既一直都係班廢老
你幾可見到後生既搶米搶廁紙唔帶口罩
理性個啲就會好似樓主咁黎連登開post
你睇下意大利先,呼吸機都唔夠用,啲人係屋企等死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞