有冇人可以好具體講下 中左武漢肺炎會點?

670 回覆
1278 Like 61 Dislike
唔醒起佢都中過
仆街
我都識有個係咁
又係英國番 2日冇味覺
又係鬼打都冇咁精神
其實我擔心肺纖維化係咪要好嚴重先見到
輕微纖維化係咪係x光睇唔到有分別?
會聞野冇乜味咁。
肺炎保險
已經好多日冇出街lu
武肺通常後生冇咩事 老人家就
問題係傳播性好高
而且中完唔會有免疫
你唔睇醫生由得佢?
因為你只係用發現左既人黎計死亡率
美國為例日日都驗到6 7萬人中 姐係講緊其實佢地大部分人都中左只係未驗到
所以用確診人數黎計死亡率你依家計落高 其實一啲都唔高 而且7老80果啲唔好話中武肺 求其中個病都88架啦

舉多個例 伊朗話佢地實際2500萬人中暫時死14188 姐係其實死亡率只係0.0幾%
為屋企人
為醫護
繼續困住自己

佢地真心辛苦
個機會率係幾多先係重點
正如剝智慧齒都有機會失去味覺 甚至死
病毒係生物 讀多幾年書先啦
香港人經歷緊生化戰
2003 SARS 唔係
當年後生同長者反應最嚴重 死亡率最高
凡事都有例外 知多少少
條條友唔同
其實而家武漢肺炎同當年SARS一樣都係無得醫 而家入院都只係Suppress symptoms 等你身體免疫系統自己搞掂 好似係除非唔係
lm
岩岩交左樽我都好驚
最驚係傳到比屋企人 但我個經歷都幾怪
上個星期五開始覺得自己有小小沾寒沾凍 check體溫好正常
維持左半日左右同埋有d攰(成日想攤係到唔係全身無力果種)
起初以為唔夠訓先係咁,之後間唔時會feel到心口有d唔舒服,唔知係咪錯覺,然後覺得攰既感覺keep左幾日
間唔中會有小小肚痛屙下爛屎咁(咁岩果幾日又飲酒又亂食野,所以唔知關唔關事)
直到前日特別攰,條腰開始有d痛
然後去睇醫生,醫生話穩陣起見叫我驗,我問佢我病徵係咪似中左佢唔敢答,靜係叫我拿拿聲驗完入醫院抖下唔好周圍傳比人,然後問個姑娘我大概咩情況,佢答我叫得你驗你都心裡有數啦
睇完醫生之後好多病徵開始出黎,
有輕微發燒 心口痛 肌肉痛 小小喉嚨痛
所以咪驚緊😟屋企人年紀比較大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞