國安法立咗,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
67 Like 27 Dislike
問清楚不適有咩保養
齊唔齊牌子嘅證書

鏡架鏡片嘅狀態

Zeiss會有鏡Mark (除非細架車走咗), 叫佢教你睇
另外,我絕對唔係自己磚家,只係一個普通嘅業內人士
因為我唔想食屎
我覺得樓下依d 答案作為Q and A 一定幫到好多人👍👍👍
樓上
多謝支持
想問吓 眼鏡點樣保養好
有無 洗眼鏡既機器推介?
每日搵室溫清水沖洗吓佢。係最好嘅保養方法

洗眼鏡機其實間間都唔會有太大差別,Aeon兩嚿水嗰部有客用過都ok
至於淘X就:

Btw, 有朋友整咗洗眼鏡機開箱文,純粹私心分享

https://www.facebook.com/optimizhk/videos/2831991620420395/?vh=e&extid=lI00osaesejFbxwR
有無話乜coating 其實不適合用依d 機?
有,花花地甚至甩甩地嘅coating用呢d機會甩鳩晒變一忽忽
同埋唔好浸過夜
豬巴係你到 配散光CON 大約幾錢一盒
留意cooper 呢個牌子 戴開啱用嘅有好多promotion
發冬菇咩浸過夜
大把人咁做
海參
兜水震晒d污糟嘢出嚟再浸返係咩玩法
諗住乾淨d
我都係跟行價賣
唔會平又唔係黃,做乜要搵我買

大家千祈唔好
諗起都想嘔🤢🤮
豬巴你會唔會有門路搵到celluloid Arnel (老tart)?
Celluloid 嘅tart
因為係復刻,日版嘢,仲要一段短時間之後比人告,應該仲難搵過真正嘅舊貨

你可以試吓收二手,搵返本地曾經賣過舊tart嘅睇吓有無舊貨未賣晒
又或者問吓: https://instagram.com/old.treasures.hk?igshid=pxw98b9kbvkq

P.s. 以我認知,美國眼鏡去到50年代已經絕少會用celluloid
之前打官司就係呢隻野
本身起上x賣到啪啪聲

所以堆人去左搞tvr
所以出現
Tvr julius tart tart optical 三家
巴打.如果hoya 鏡
1.60 非球面 防藍光
1660 佢做左7折比我算唔算ok?
同埋其實係咪應該配鏡時要減-25度先係最標準?
最舒服?
7折都普遍

但原價是1780

留意張咭返嚟係咪 blue control hvll

鏡袋是否泰國做

減25就睇你自己想清定暈所以減
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞