國安法立咗,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
67 Like 27 Dislike
換過msc coat 就超正
我由2018年6月起吹奏272
Total買過3副恒眸,賣咗2副,淨返副綠色272,最近想賣埋佢
巴打 想問下綠色會唔會好難襯?
宜家戴緊GMS805同UNITED,仲以為T272都戴到添……
之前起新黑試戴過,但近視太勁,睇唔到自己個樣下次帶CON去試
2018年我都未開始玩手造眼鏡。上年九月先買第一副。
不過玩古董眼鏡係型嘅
你咁問姐係你覺得難襯
咁我建議你唔好買綠色
因為我覺得咁樣襯ok,唔代表你覺得我咁襯ok
我都唔係成日上去 但佢地認人真係好勁 認得出我仲講得出我上次配係幾時不過佢啲staff 真係又nice又好禮貌 抵佢好生意
因為t272圈細但鼻樑闊
1. 學生都起度出 信得過

2. 呢口價夠配hoya hvll coat加普通架
或essilor鏡 再加好少少架
佢地跟足晒Protocal, 結果一定穩陣
不過最好配嘅時候要求眼鏡店比你試多一次個度數, 行個圈感受下

$1500架連鏡, 如果揀返普通鏡架嘅話, 配Hoya都不成問題
其實好問題

大部分人唔須要落藥recheck度數
除非懷疑你隱藏遠視 假近視

一般放瞳為左眼健康檢查

影相反光睇鍍膜靚唔靚

蔡司就低反光
不過out左你bud
1000都配到本地牌子1.67加正常幾百元架
佢應該有同你講解

担心既最後個度數配鏡前試真佢

再有咩隨時起度或tg問
你未起poly驗左
真正Polyu clinic 係權威了
任何度數都$480
點解我之前問唔係嘅
利申 好深度數
Dry(唔落藥水) 一次, wet (落藥水放瞳)一次, 咁樣就連假性近視嘅可能性都排除埋。
不過除咗教學Clinic之外, 純驗度數嘅角度好少需要幫大人咁做, 假性近視其實視光師唔落藥水都排除到。大人落藥水更多時做係為咗更加容易睇到眼入面嘅情況, 放咗瞳, 個洞大咗, D週邊嘅嘢易睇好多。
小朋友, 如果VA唔好或者遠視就多數要落。
Polyu Clinic都唔可信, 咁我都想問邊間可信

反光唔反光, 就係不反光膜做得有幾好
同影相佬覺得Zeiss T*係最好嘅鍍膜一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞