國安法立咗,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
67 Like 27 Dislike
講多次vg 5倍防花
egg有冇伏?
同等價錢,你買OWNDAYS好過。
先唔講質量,蛋夠膽死過咗保養連較眼鏡同洗眼鏡都唔同你做。
Synchrony 同Stellify

得罪講句:

兩隻都係唔錯嘅入門鏡片
一樣都係強國出品
HMC+ 同 VP一樣都係防污鍍膜, 防花都OK
但當然HVLL 係防花最強嘅現成片鍍膜
所以未叫佢用synchrony
買蛋不如上網買
一樣都係唔撚識較眼鏡
Egg真係有inline shop
上網仲要幫襯佢

藍都算, 品質仲要係垃圾級
其實當快速眼鏡店都去到1000元先㨂得落手
我又唔太明去配既意義
0.95+ 就唔使擔心太多啦
除非你打算考美軍揸F22

Stellify 你當唔係Hoya就得

High Vision Aqua = VP
Super High Vision = SFT
High Vision Long Life = Venus Guard

以前香港Hoya直屬日本, 所以用日本名
依家香港跟國隙, 所以用鬼佬名
你o系我公司度買鏡框(現成藍光/太陽眼鏡例外)就包晒all 度數鏡片

自已攞鏡框黎就算-1000度都係$480

你問左邊間鋪頭?
hysan我本來就係諗住買黎打波戴粗用
可能佢新黎掛
佢話要額外再加多1,900 我心諗仲貴我新黑塊鏡
O記應該得PREMIUM遠近兩用漸變焦鏡片係1900UP喎
一開口就加多1900
好奇你咩度數
1900日本做174都得
可能係有老花。
O記呢排推出咗隻新遠近漸變鏡片,屋企人差少少中伏。因為部分分店嘅staff絕口不提一般嘅漸變鏡,直接話有老花就要加1980。
點解唔提係漸進
不建議用LT Coat
因為用得蔡司就係想個不反光好

咁個隻LT 鏡就同dvp光學性能和防花比冇咁高
我個餐牌直頭冇左LT
Lotutec就算吧啦....
舊嘢, 同HMC+/VP同級
比DVP平3-400倒
梗係生意唔好搏一水啦
呢排佢地好似郁d就出warning比同事
出咩warning
咁生意唔通cold call咩
有冇多d料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞